Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Ny aftale om genåbning: Flere studerende må vende tilbage til undervisningen

Et flertal i Folketinget har indgået en ny aftale, der sender flere studerende tilbage på universitetet allerede den 6. maj. De videregående uddannelser åbner dog fortsat langsommere end andre dele af uddannelsessystemet.

Mens det meste af Danmark sov natten til tirsdag den 4. maj, blev et flertal i Folketinget enige om en yderligere genåbning af landet. Også på universiteterne.

Fra den 6. maj må videregående uddannelser i hovedstadsområdet, herunder Københavns Universitet, have 30 procent fysisk fremmøde blandt de studerende. Den 21. maj bliver tallet hævet til 50 procent.

Aftalen giver samtidig uddannelserne mulighed for at bruge udendørsarealer til undervisning, allerede fra 6. maj.

Studenterorganisationer har i de seneste uger kritiseret regeringen for at negligere de videregående uddannelser, og hvis man kigger mod andre dele af uddannelsessystemet, står de ældste studerende da også bagerst i køen i den nye aftale.

LÆS OGSÅ: »Man må sige, at universiteterne har trukket det korte strå igen og igen«

Alle folkeskoleelever må således komme tilbage i klasselokalet fra 6. maj, og fra den 21. maj gælder det også på ungdoms- og voksenuddannelser.

Kevin Olesen, forperson i Studenterrådet på Københavns Universitet, går på læseferie midt i maj, altså før genåbningen den 21., og det samme gælder mange af hans medstuderende. Han kritiserer politikerne for ikke at åbne hurtigt nok.

»Det er skuffende, at man ikke bruger muligheden for at få de studerende tilbage til undervisningen i et par uger, inden vi alligevel går på læseferie,« siger Kevin Olesen.

Han tilføjer dog, at han er glad for, at studerende kan læse til eksamen på universitetet. Københavns Universitet har således meldt ud, at campus – læsesale, grupperum, fællesarealer og biblioteker – åbner for alle studerende onsdag den 5. maj.

Samtidig kan ansatte på universitetet begynde at skimte en tilbagevenden til kontoret. Aftalepartierne skriver således, at de vil arbejde for »en gradvis normalisering af fysisk fremmøde på arbejdspladser« fra den 21. maj 2021.

Seneste