Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Pensum: Faglighed skal være eneste kriterium, ikke etnicitet, seksualitet eller køn

Studenterrådet ved Københavns Universitet vil have LGBT+-kriterier med, når pensum strikkes sammen på universitetet. Men det er et udtryk for, at mennesker nedgraderes til deres seksualitet og ikke vurderes på deres faglighed og formidlingsevner.

Studenterrådet på Københavns Universitet har, sammen med resten af Uddannelsesalliancen, ytret ønske om at LGBT+-mennesker skal fylde mere på pensum, end de gør i dag, dog uden at de har noget ønske om kvoter.

Det er for mig at se et udtryk for, at mennesker nedgraderes til deres seksualitet og ikke ses som hele mennesker, der vurderes på deres faglighed.Som homoseksuel mand føler jeg mig stødt over, at det er folks seksualitet, det skal handle om, og ikke folks faglighed og formidlingsevner.

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Er det virkelig det, der er det vigtigste, når det kommer til pensum?

Nej. Hvis man spørger mig, så er det eneste kriterie, at vi skal undervises efter de bedste bøger fagligt og læringsmæssigt. Jeg er ligeglad med, hvem der har skrevet bogen, når det er den bedste.

Ja tak til naturlig diversitet

Jeg har intet imod diversitet på forfatterlisterne, når det kommer til pensum, men jeg mener, det skal ske ved, at der kommer en udvikling i, hvem der skriver bøgerne.

Det svinger meget på de forskellige studier, hvor mange forskellige forfattere der er, ligesom der er stor forskel på de studerende fra fag til fag.

Vi skal selvfølgelig følge med tiden og hele tiden revurdere vores pensum i alle fag, så vi ikke bliver fanget i fortiden. Jeg tror, vi ad den vej naturligt får mere diversitet, ikke ved at indføre urimelige kvoter, der i sidste ende går ud over de studerendes faglighed og læring.

Ingen skal forfordeles

Jeg er ikke villig til at ofre folks læring og faglighed til fordel for en eller anden ideologisk holdning til, at folk af forskellige køn, seksualitet og etnicitet ikke skulle være dygtige nok til at blive anerkendt, men tværtimod har brug for en forlomme for at opnå succes.

Faktisk mener jeg, at det er en totalt nedværdigende holdning at lægge for dagen.

Det mener jeg i den grad de er, og det er en udvikling vi kommer til at se de kommende år, hvor der kommer mere og mere diversitet i pensum, det er samfundet som helhed, der skal sikre diversitet, så det starter et forkert sted, hvis I på universiteterne skal stå for det samfundsansvar.

Lad os følge med tiden og hele tiden opdatere pensum, så det er det bedste overhovedet, og det gør vi med de bedste bøger – ikke med kvoter.

LÆS OGSÅ: Studenterrådets svar – Selvfølgelig skal vi kunne snakke om pensum

Seneste