Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Politik

Efter besparelser: Nu vil regeringen have nobelpriser

Dansk forskning skal være samfundsgavnlig, blandt den bedste i verden og udløse nobelpriser, fastslår regeringen med ny strategi, men de hæver ikke den statslige finansiering som fortsat vil være 1% af BNP.

1
Campus

Bygningsstyrelsen sender kæmperegning videre til universitetet

Regeringen vil sende en regning for sit eget skandaleramte byggeri videre til KU på 450 millioner kroner. Det svarer til lønnen til 70 forskere.

1
Politik

Bureaukrati, mere fremdrift og mistede millioner: Det betyder bevillingsreformen for KU

Københavns Universitet mister 13 millioner kroner årligt med den nye fordelingspolitik. Det tab er til at leve med - langt værre er de fortsatte to procents besparelser, risikoen for øget bureaukrati og at politikerne nu er trængt helt ind i universitetets maskinrum, siger rektor.

1
Politik

Postdocerne har fået nok

Forskere i korte, løse ansættelsesforhold er på kort tid blevet den største forskergruppe på KU. Det giver et arbejdsmiljø præget af stress, ulønnet arbejde, angst for at kritisere ledelsen, og forskningskvaliteten lider skade. Men oprøret ulmer hos de løstansatte.

1
Politik

Talkrigen: Derfor skærer de i forskning og uddannelse

En krig udspiller sig i øjeblikket bag lukkede døre på Christiansborg. Våbnene er ikke krudt og kugler, men tal og økonomiske beregninger, og udfaldet kan få afgørende betydning for universiteternes fremtid.

1
Campus

Renners boksekamp – og hvad han lærte af den

John Renner Hansen fortæller om en usædvanlig akademisk karriere, hvor han har haft brug for både plan A og B, ikke mindst i ledelsen af det videnskabelige personale som dekan for Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet.

1
Politik

I Aarhus var uni-valget en gyser – På KU er det afgjort på forhånd

På Aarhus Universitet er begge de studerendes pladser i bestyrelsen på valg samtidig, mens det på Københavns Universitet kun er den ene plads på skift. Det gør det noget nært umuligt for andre lister end Studenterrådet at komme i nærheden af et mandat.

1
Politik

Uni-valgkamp: Croissanter, chokoboller og mocca lokkede studerende til at stemme

Frit Forum, Konservative Studerende og Studenterrådet havde travlt med at kapre stemmer på Søndre Campus og Panum.

1
Politik

Astrid Aller: »Jeg er stadig helt vildt vred«

Uniavisen har talt med studerende fra Københavns Universitet, der kan sætte kryds ud for deres eget navn til kommunalvalget. En af dem er Astrid Aller, der stiller op for SF.

1
Politik

Laura Rosenvinge: Med krøllet hår og håndbajer

Uniavisen har talt med fem studerende fra Københavns Universitet, der kan sætte kryds ud for deres eget navn til kommunalvalget. En af dem er Laura Rosenvinge, der stiller op for Socialdemokratiet.

1