Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Politik

Minister: Studerende glemmer, at unge også bor uden for København

Man burde anerkende, at den nuværende regering »virkelig prioriterer uddannelse«, siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

1
Politik

Arne kommer før den unge akademiker

Socialdemokratiet prioriterer provinsen over storbyen og produktionsdanmark over de nyuddannede akademikere, siger analytikere. Svigter regeringen de studerende – eller glemmer de deres privilegier, når de kritiserer udflytning og dagpengenedskæringer?

1
Politik

»Hvis vi ikke løser den her opgave, gør politikerne det for os«

Enhedslisten beskylder Københavns Universitet for »at slagte Humaniora«. Men ifølge prorektor var det et krav fra politikerne, at Københavns Universitet skulle skære flest studiepladser, hvor ledigheden er størst.

1
Politik

Humaniora skal skære sit optag med en fjerdedel

I alt skal der nedlægges 1.590 pladser på Københavns Universitet. De fleste skal nedlægges på Det Humanistiske Fakultet og Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet.

1
Politik

Frit Forum dropper valgforbund med Konservative Studerende

Et usædvanligt politisk ægteskab er slut på Københavns Universitet. Frit Forum vil fokusere mere på social mobilitet, trivsel og klima og mindre på mexicanerhatte, siger formand.

1
Politik

Ansatte kritiserer ledelsen for at lægge pres på lønforhandlingerne

Flere steder på KU har ledelsen afsat størstedelen af årets lønpulje til engangsbeløb. Det kan betyde, at medarbejdere, der burde få en varig lønstigning, ikke får det, siger kritiske tillidsfolk. HR-chef holder fast i, at forhandlingen er fri.

1
Politik

Nyuddannede om lavere dimittendsats: »Det er ikke en løsning at gøre unge fattigere«

Med omkring 4.000 kroner mindre om måneden i dagpenge vil regeringen presse de nyuddannede akademikere hurtigere i arbejde. Men de nyuddannede er allerede under rigeligt pres, lyder det fra de nyuddannedes - nye - landsorganisation.

1
Politik

Regeringen vil skære over 4.000 kroner i dagpengene til nyuddannede

Regeringen vil have flere nyuddannede hurtigere i arbejde ved at skære markant i dimittendsatsen. Danske Studerendes Fællesråd siger, at udspillet har bund i en myte. Konservative Studerende er begejstrede.

1
Navne

Den sjældne humanist i bestyrelsen

Der går år imellem, at humanister får plads i universitetsbestyrelsen, men sprogforsker Pia Quist har vundet en. Og hun vil sørge for, at ledelsen forstår vigtigheden af de humanistiske småfag – også når det betyder, at hun skal oversætte køns- og mellemøstforskningen for kollegaerne fra natur- og sundhedsvidenskab.

1
Politik

Politikere begræder hyppige ministerskift: Det skader uddannelser og forskning

Ingen ministerposter er gået mere på tur end uddannelses- og forskningsministerposten i det seneste årti. Ordførere og tidligere ministre ser det som et udtryk for, at posten ikke har prestige – og siger, at svingdøren skader forskere, studerende og i sidste ende samfundet.

1