Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Politik

KU kan få lettere ved at tiltrække udenlandske ansatte

Regeringen vil gøre det nemmere at få udenlandsk arbejdskraft til Danmark. På KU hilser man udspillet velkommen. Nye regler kan lette bureaukratiet og gøre det nemmere at tiltrække topforskere til universitetet.

1
Politik

Nu kan du melde dig som kandidat til univalget

Studerende og ansatte kan stille op til valget indtil den 30. oktober. Det er allerede nu muligt at se hvilke fora, man kan stemme til.

1
Politik

Den krænkende sombrero

Københavns Universitet stak uforvarende hånden i et hvepsebo, da man bad de studerende på Jura om at droppe mexicansk udklædning til en fest, men hvordan kan en hat, en poncho og en skål nachos bringe sindene sådan i kog?

1
Politik

Massivt flertal imod besparelser på uddannelse

76 pct. af danskerne er modstandere af regeringens årlige toprocentsbesparelser på de videregående uddannelser, viser ny undersøgelse som Gallup har lavet for Magisterbladet.

1
Politik

15 citater fra krænkelses-debatten

Debatten har rullet om KU´s nultolerance over for krænkelser, siden det kom frem, at ledelsen på Det Juridiske Fakultet har henstillet til de studerende, at de ikke klæder sig ud som blandt andet mexicanere og indianere ved introfesterne for de nye studerende. Vi bringer her et udpluk af holdningerne i debatten.

1
Politik

Bohr-skandalen: Spansk firma anklager Bygningsstyrelsen for at køre »smædekampagne«

Spanske Inabensa skriver i en pressemeddelelse, at Bygningsstyrelsen har lanceret en smædekampagne mod firmaet i medierne for at dække over styrelsens egne fejl i forbindelse med det skandaleramte Niels Bohr-byggeri på Københavns Universitet.

1
Politik

EVA: Forventninger og feedback giver flittige studerende

Universiteter kan selv være med til at bestemme hvor mange timer deres studerende bruger på studiet. Høje forventninger, god feedback og stærke sociale relationer er blandt de ting der giver særligt arbejdssomme studerende, viser ny undersøgelse.

1
Politik

Rektor: Der er ikke forbud mod udklædninger på KU

KU-rektor Henrik Wegener gæstede den 23. september programmet Deadline for at diskutere universitetets nultolerance-politik over for krænkelser og ledelsens henstilling til de Jura-studerende om at droppe at klæde sig ud som blandt andet mexicanere og indianere.

1
Politik

Må man sige 'akademisk rejsning' på KU?

Københavns Universitets nye nultolerancepolitik over for krænkelser har skabt usikkerhed blandt nogle medarbejdere. Men ingen skal frygte at få en sag på halsen på grund af en upassende bemærkning, lyder det fra Djøf og Dansk Magisterforening.

1
Campus

Voxpop: Må studerende klæde sig ud som mexicanere og indianere?

Ledelsen på Jura har bandlyst visse former for udklædning til studiestart. De er krænkende og lever ikke op til fakultetets værdier om diversitet og inklusion. Andre synes, at universitetet overreagerer. Hvad mener de studerende?

1