Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Coronavirus

Vælgerne trasker efter deres politiske ledere, når de vurderer kriser som COVID-19

1
Politik

Ny rød-grøn ungdomsorganisation: »Unge har manglet et sted at gå hen«

Rød-Grøn Ungdom, der aktivt støtter Enhedslisten, vil med inspiration fra Bernie Sanders besøge kollegier, ungdomsboliger og uddannelsesinstitutioner for at engagere unge politisk. Blandt mærkesagerne er en socialt retfærdig klimaindsats.

1
Videnskab

Hvis Peter Harder skulle gøre karriere i dag, var han ikke blevet forsker

Han er netop gået på pension, men Peter Harder er ikke færdig med at sige sin mening. På universitetet har han set en udvikling, hvor ledelsen er blevet mere magtfuldkommen, og hvor forskerne har mistet meget af den frihed, han selv har nydt.

1
Coronavirus

Ny hjælpepakke: Studerende kan tage tre gange så stort SU-lån under coronakrisen

»Når fritidsjobbet ryger, skal der være en mulighed for jer også,« sagde Pernille Skipper, da alle folketingets partier præsenterede en ny økonomisk hjælpepakke.

1
Videnskab

Vi skrev noget forkert om bier

Vi skrev, at honningbien er truet. Det er den ikke. Og så opdagede vi, at der er findes flere misforståelser om bier, og hvad egentlig med bierne på Københavns Universitet – truer de andre bier? Vi har set nærmere på bierne.

1
Politik

Minister: Absurd, at statskassen går i plus, når universitetet fyrer

Ane Halsboe-Jørgensen vil rykke ved nogle grundlæggende fortællinger i uddannelsespolitikken. Det indebærer både et opgør med dårlig trivsel og det, hun kalder et »absurd« syn på investeringer i uddannelse.

1
Politik

Ledelse ombestemmer sig: 1. maj er alligevel betalt fridag, men kun i 2020

Den midlertidigt genvundne fridag er resultatet af forhandlinger mellem universitetsledelsen og HK-fællestillidsrepræsentant Ingrid Kryhlmand.

1
Politik

Carsten Rahbek forstår ikke, hvorfor dansk lovgivning bygger på den mindst kvalitetssikrede forskning

Der kommer for mange »mærkelige« rapporter ud af universitetet, fordi forskere ikke vil sige nej til bevillinger, siger centerleder og biodiversitetsforsker Carsten Rahbek. Han har selv oplevet pres fra embedsfolk og er glad for, at han har råd til at afvise myndighedsopgaver.

1
Politik

Hun er netop kåret til bedste underviser. Om et halvt år udløber hendes kontrakt

Videnskabelig assistent Maria Damkjær elsker billige og grimme bøger, og de studerende elsker hendes undervisning i britisk litteraturhistorie. »Hvis jeg ikke kan fortsætte på universitetet, kommer der et sorgarbejde, for hvem er jeg så?« siger hun.

1
Videnskab

Professor: Universitetet sælger noget, det ikke har

Fritz Henglein er så uenig i brugen af begrebet tenure track, at han har forladt den komite, han sad i. Han siger, at udenlandske talenter søger stillinger, som de tror er langt sikrere, end de egentlig er.

1