Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Politik

Ledelsen bekræfter: Københavns Universitet skal ikke længere holde fri 1. maj

Universitetet skal fremstå politisk neutralt, og derfor skal 1. maj ikke længere være en betalt fridag, lyder et argument fra ledelsen. Desuden, siger universitetsdirektør, har Københavns Universitet ikke råd til at dele flere fridage ud end andre universiteter. Tillidsrepræsentant siger, at en afskaffelse kan give bagslag.

1
Politik

Liberal Alliances politiske leder: »Vi har fået en kultur, hvor det hele er op til os unge selv«

Alex Vanopslagh siger, at unge i dag er for optagede af at fremstå succesfulde. Det kender han fra sig selv. Men problemet er ikke, at der er for mange krav og forventninger, siger han. Problemet er, at der er for få.

1
Politik

Tillidsfolk: Københavns Universitet vil afskaffe 1. maj som betalt fridag

Fællestillidsrepræsentanter på Københavns Universitet frygter, at ledelsen vil opsige de ansattes ret til at tage fri med løn den 1. maj. »Det er et slag i ansigtet på folk, der virkelig er dedikerede,« lyder kritikken.

1
Politik

Trump presser den politiske satire, for hvordan karikerer man en karikatur?

På dagen hvor Donald Trump skulle være landet i Danmark, diskuterede to professorer fra Københavns Universitet, om præsidenten er immun over for humor. Det havde de to ret forskellige svar på.

1
Politik

Vi spurgte en forfatter og en forsker, en ung og en, der er død: Hvad skal vi med universitetet?

Det er længe siden, der har været en samlende idé bag dansk forskning og uddannelse. Den nye regering har mulighed for at skabe én i en tid, hvor mange står i kø for at gøre op med nedskæringer og præstationspres. Spørgsmålet er bare: Hvad vil vi med universiteterne?

1
Politik

Forskeren, der blev politiker, fordi han savnede videnskabelige stemmer på Borgen

Stinus Lindgreen har forsket med Eske Willerslev og haft forsiden på et af verdens førende forskningstidsskrifter, men nu er han trådt ind i en ny virkelighed – som radikal folketingspolitiker. Noget har dog ikke ændret sig: Han er stadig »evidensfetichist«, og han vil genskabe begejstringen for naturvidenskaben.

1
Politik

Et længe ventet spadestik: Nu kan byggeriet af Statens Naturhistoriske Museum endelig gå i gang

Byggeskandaler, fyringsrunder og manglende finansiering gør, at det nye Statens Naturhistoriske Museum ender med at have været undervejs i næsten to årtier. Nu er første spadestik officielt taget til museet, som skal stå færdigt i 2023.

1
Studieliv

En indi ... to indi ... NUL indianere: Hvordan holder man krænkelsesfri rustur i 2019?

Tutorerne på Jura blev sidste år bedt om at ændre temaerne for festerne på rusturen. Det satte gang i en vild debat i store danske medier. En debat, der aldrig kun handlede om temafester på et universitet, men om hvordan hele samfundet forholder sig til krænkelser. Så hvad gør man, når man skal planlægge rustur året efter?

1
Studieliv

Overblik: Sådan endte Københavns Universitet midt i krænkelsesdebatten

Historier om sexisme, druk og voldsomme indvielsesritualer, en global #metoo-bølge og et sæt retningslinjer for krænkende adfærd sendte Københavns Universitet ud i et stormvejr sidste år.

1
Politik

Finanslov: SF vil have en ny milliard til uddannelse

SF vil ikke bare stoppe blødningen, partiet vil føre nye penge til de danske uddannelser – også til universiteterne. »Jeg forestiller mig, at det bliver et lille beløb næste år, og at det så vil stige fra år til år,« siger gruppeformand Jacob Mark.

1