Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Debat

Bestyrelsesformandens tale ved årsfesten: »Jeg håber, at regeringen vil vise os tillid«

1
Politik

Der er valg. Det er vigtigt. Hvad skal du gøre? Her er en guide

Du vil gerne være en god universitetsborger og bruge din demokratiske magt, men universitetsvalget er uoverskueligt. Vi har gjort det overskueligt for dig.

1
Politik

Dorte Brix: Loyaliteten på Københavns Universitet er ved at smuldre

Laborant Dorte Brix vil kæmpe for, at de administrativt ansatte ikke bliver glemt: »Jeg tror, der er mange, der går rundt og har det skidt.«

1
Politik

Det skal du vide om ph.d.-udvalgene

Der er valg på universitetet – også til ph.d.-udvalgene. Er du ph.d.-studerende eller VIP, så kan du stemme til dem, og så bør du læse med her.

1
Politik

Det skal du vide om Akademisk Råd

Det lyder fancy, Akademisk Råd, og det er det også. Der bliver uddelt priser, og der gives råd til dekanen, som så kan træffe (forhåbentlig) gode beslutninger om fakultetets fremtid. I år er de studerende i rådene på valg.

1
Politik

Det skal du vide om studienævnene

Der er valg på universitetet – også til studienævnene. I år er de studerende på valg, og muligvis skal der stemmes på dit institut. Hvem, hvad, og hvornår skal jeg stemme? Få svarene her.

1
Politik

Det skal du vide om universitetets bestyrelse

Den bestemmer, hvad rektor skal lave, og hvordan pengene skal bruges. Den er universitetets mest magtfulde organ, og du kan bestemme, hvem der skal sidde i den. Flere stole rundt om bestyrelsesbordet på Københavns Universitet skal have nye numser. Hvem, hvad og hvornår skal du stemme? Få svarene her.

1
Debat

Studenteraktivister kuppede årsfesten: »Vores '68 er nu, i dag«

1
Studieliv

Han er vismanden bag de studerendes blokade

Historiestuderende Niklas Zenius Jespersen er hjernen bag de studerendes konfronterende og aktivistiske linje i besættelsen af ledelsesgangen på det Humanistiske Fakultet.

1
Politik

Oxford-professor: Akademikere er selvoptagne og har ikke fortjent deres privilegier

»Vi kommer til at tage penge fra de højtuddannede i byerne, hvis vi skal undgå, at demokratierne i Vesten skal falde for både højre- og venstrefløjspopulismen,« siger økonomiprofessor Paul Collier.

1