Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Politik

Bente Stallknecht bliver ny prorektor

Professor i motion Bente Stallknecht overtager prorektorposten med særligt ansvar for uddannelse fra Lykke Friis. 

1
Politik

Nu vil S afskaffe uddannelsesloftet

Socialdemokratiet var med til at vedtage uddannelsesloftet i 2016, men nu vil Mette Frederiksen afskaffe det. Forperson for Studenterrådet, Amanda Büchert, er positiv, men afventende.

1
Politik

Nye eksterne medlemmer til bestyrelsen: Gymnasieformand og digital entreprenør

Birgitte Vedersø, formand for Danske Gymnasier, og Carsten Krogh Gomard, medstifter af Netcompany er nye eksterne medlemmer af universitetets bestyrelse.

1
Udland

Voldsom uro på franske universiteter

Fransk politi har rektorernes tilladelse til at bruge tåregas, når de studerende demonstrerer. Dansk lektor, der underviser på Sorbonne Universitet i Paris er oprørt over situationen.

1
Politik

11 projekter skal sikre, at KUs nye strategi ikke ender som floskler

Bestyrelsen på Københavns Universitet vil bruge millioner af kroner på 11 projekter, som skal gøre universitetets strategi til mere end ord på et papir.

1
Politik

Flere får 12 til eksamen. Og det er et problem

7-trinsskalaen er til eksamen. (For) mange studerende får 12, for få får 4. Især kandidatuddannelserne er ramt af inflation.

1
Politik

Løstansatte: Kortlæg vilkår for prekære forskere

Formand for en forening af løstansatte forskere på KU roser, at forskningspolitisk råd har sat fokus på vanskelige karriereveje for ph.d.'er. Næste skridt kunne være en undersøgelse af, om arbejdsbetingelserne for yngre forskeres tvinger dem til gratis arbejde og underdanighed over for de fastansatte.

1
Politik

Nu må udenlandske forskere i Danmark gerne bijobbe

Fremover må udenlandske forskere og ph.d.-studerende have bijob uden en særskilt arbejdstilladelse. Det gælder dog kun, hvis bibeskæftigelsen har sammenhæng med deres forskningsområde. Men ansatte på beløbsordningen er ikke omfattet af lovændringen.

1
Politik

»Kvinder med børn må se i øjnene, at det tager længere tid at få en fast stilling«

Det tager i snit seks år at få en fast stilling som nyuddannet forsker ved et dansk universitet, og det er for længe, siger Formand for Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd Jens Oddershede. Særligt kvinder med børn bliver forsinkede i karrieren.

1
Politik

Derfor vil vismændene lave SU'en om til lån: 3 argumenter

De økonomiske vismænd er ikke imod SU, men de skriver i ny rapport, at Danmark giver for meget af den væk. Det retfærdige ville være at lave en del af SU'en om til lån, lyder det.

1