Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Politik

Historisk vigtige sager venter Københavns Universitet. Er de tabt på forhånd?

Københavns Universitet kan ikke få adgang til de nødvendige beviser i voldgiftssager, hvis konsekvens kan blive hundredvis af fyresedler, siger universitetsdirektør.

1
Campus

Tabte byggesager kan koste Københavns Universitet over 400 stillinger

Hvis man medregner alle bygningsudgifter, står Københavns Universitet til en lussing på 800 millioner kroner årligt. Det vurderer universitetsdirektør Jesper Olesen, efter universitetet har lidt nederlag i to af i alt fire voldgiftssager.

1
Politik

Vi spurgte ni studerende, hvad de vil bruge checken på 1.000 kroner på

Uniavisen spurgte en flok studerende, hvordan de vil bruge det engangstilskud på 1.000 kroner, som SU-modtagere får senest til oktober. Svarene bød på øl, kajakker og kondisko.

1
Politik

Politisk aftale indgået: 5.000 ekstra studiepladser oprettes

»I en krisetid som i år forventer vi, at ekstraordinært mange unge søger ind på en uddannelse,« sagde uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen ved præsentationen af en aftale om 5.000 ekstra pladser, som hele Folketinget står bag.

1
Coronavirus

Frederikke og tusindvis af kommende dimittender skal på jobjagt i en krisetid

Som om det ikke var svært nok i forvejen. Årets nyuddannede skal ud og konkurrere om jobbene på et historisk usikkert arbejdsmarked.

1
Videnskab

Wæver-sagen udstiller venstrefløjens interne stridigheder, og højrefløjen udnytter det

Da professor Ole Wævers teori blev anklaget for at være racistisk, svarede han igen på kritikken. Nu har hundredvis af forskere skrevet under på, at han mobber to yngre, kvindelige akademikere. Wæver selv er blevet sygemeldt med stress. Hvad skete der?

1
Debat

Meteren ligger i Paris

1
Politik

Venstremanden i spidsen for universitetets nok mest venstreorienterede forsamling

Kevin Olesen blev studenterpolitiker under den store blokade i 2019. Han er enig med partiet Venstre i det meste, men i HUMrådet deler han sag med anarkister og marxister.

1
Politik

Efter 38 dages blokade og lange forhandlinger: Planen er klar på Det Humanistiske Fakultet

De fagsammenlægninger, der var et stort stridspunkt under blokaden, nævnes ikke direkte i den nye målplan. Det betyder dog ikke, at værktøjet slet ikke må tages i brug, siger prodekan.

1
Coronavirus

De færreste vil tale om deres studiegæld, og det forstår jeg godt

Fordomme og personlige angreb forpester debatten om studerendes økonomiske problemer under coronakrisen.

1