Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Campus

Bohr-byggeriet: 13. forsinkelse i hus

Niels Bohr Byggeriet er nu forsinket for 13. gang. Den nye dato vil ifølge bygherren blive »på den anden side af sommerferien«. KU er ikke overraskede.

1
Kultur

»Det er ærgerligt, at Ukraine skulle invaderes, før der kom interesse for landet«

At præsentere et Ukraine uden kontekst af krig var tanken bag en Ukrainefestival på KUA. I stedet bød programmet på historie, kirkekonflikter og en samtale med verdenskendt forfatter.

1
Politik

»Det har ikke noget med krudt og kugler at gøre«

Nyheden om samarbejde med NATO har skabt blandede følelser blandt medarbejderne på NBI. Institutleder Jan W. Thomsen fortæller, at det nye center skal styrke teknologiske forspring på kvanteområdet.

1
Politik

156 fysikere skriver under på åbent brev: »Stå imod russisk propaganda«

Niels Bohr Institutet står bag et åbent brev fra fysikere fra hele verden. Fysikeres jagt på verdens sandheder gør det umuligt ikke at sige fra over for Ruslands løgne om invasionen, siger institutleder.

1
Politik

Hvad lavede Henrik Dahl på CSS i sombrero?

Henrik Dahl (LA) brugte sin fredag eftermiddag med en sombrero på hovedet foran det gamle kommunehospital. Folketingspolitikeren vil udstille, hvad han ser som manglende konsistens i KU’s regler for, hvad studerende må og ikke må.

1
Politik

Kampvalg på SCIENCE: VIP valgt som forperson for Akademisk Råd

Dekanen plejer at sidde for bordenden, men den tradition blev brudt på SCIENCE, da der kom kampvalg til forpersonsposten. Martin Willemoës, der blev valgt som ny forperson understreger, at valget ikke skal ses som kritik af dekanen.

1
Politik

»Jeg sidder her oprejst, så jeg har jo en eller anden form for rygrad«

Skal de såkaldte Chicagoprincipper skrives ind i loven? Eller går det faktisk fint nok på de danske universiteter uden? Den 3. maj blev der endnu engang diskuteret akademisk frihed på Christiansborg.

1
Politik

VIDEO: Ukrainske forskere talte til fysikkens spidser: »Ruslands angreb er også et angreb på videnskaben«

To ukrainske ph.d.-studerende opfordrede forskere over hele verden til at stå sammen med det ukrainske folk under fejringen af Niels Bohr Institutets fødselsdag i marts.

1
Debat

Reformtræt og kvalitetssulten

1
Arbejdsmiljø

Hvorfor kan politikerne ikke holde snitterne fra Humaniora?

1