Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Politik

Hun styrede TV2, nu skal hun bestyre KU

Merete Eldrup, tidligere administrerende direktør for TV2, bliver fra årsskiftet Københavns Universitets bestyrelsesformand.

1
Politik

Eske Willerslev og Jesper Grodal vandt forskerpladserne i bestyrelsen

Begge pladser til forskerne i Københavns Universitets bestyrelse gik til kandidater fra listen Inddrag forskerne! Ingen fra de øvrige fire forskerlister opnåede dermed valg. Studenterrådets Olivia Boesen vandt de studerendes mandat, og Dorte Brix blev valgt af de teknisk-administrative medarbejdere.

1
Politik

Digteren, der kaprede talerstolen og skrev universitetshistorie

»Grundlæggende er jeg nok kunster, før jeg er studerende, og studerende, før jeg er aktivist,« siger studerende Harald Toksværd, som er blevet ansigtet på den månedlange blokade af ledelsesgangen på Humaniora.

1
Politik

Finansloven river uddannelsesloftet ned: »Det bedste, vi kunne håbe på«

Det ekstra tilskud til blandt andet samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser fortsætter. Det betyder, at fire fakulteter på Københavns Universitet undgår massive besparelser.

1
Politik

Anja C. Andersen: Jeg vil stalke de nye bestyrelsesmedlemmer, så de ved, at de skal arbejde for mere inddragelse

Anja C. Andersen forlader bestyrelsen efter seks år. Ifølge astrofysikeren har hun og de andre medlemmer nået at sende et afgørende signal til deres efterfølgere: De skal sikre, at de ansatte bliver hørt i store beslutninger – »ellers risikerer man, at revolutionen venter rundt om hjørnet.«

1
Politik

Må man rive valgplakater ned, hvis de støder nogen?

Frit Forum og Konservative Studerende har fået fjernet og vandaliseret valgplakater med sombreroer og slogans som »Nej tak til krænkelsesparathed«.

1
Politik

Eske Willerslev og tre andre forskere besøgte blokaden: »Jeg synes, det I gør, er supervigtigt«

Fire kandidater til bestyrelsen dukkede torsdag op bag afspærringerne på Det Humanistiske Fakultet og brugte to timer på at diskutere blokaden med repræsentanter fra HUMrådet. Vi var med.

1
Politik

»Hvad synes du om blokaden?« Vi spurgte folk på campus

Få emner fylder mere på den offentlige dagsorden for uddannelserne end den månedlange blokade på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet. Men hvad siger folk på Søndre Campus – dem, det især handler om?

1
Politik

Knud Foldschack vil stadig gerne mægle på Humaniora: »Jeg er ikke en part i sagen«

Advokat Knud Foldschack siger, det er »ærgerligt«, at ledelsen ikke vil have ham som mægler, og afviser, at han skulle være belastet af tidligere sager. Han foreslår, at han kan indgå i et mæglerteam.

1
Politik

Tillidsrepræsentanter advarer mod kandidat: »Ledere kan ikke repræsentere alle medarbejdere«

Bestyrelseskandidat Anne Marie Shuhaiber Clemensen kritiserer de faglige organisationer for at advare mod hende i mails til andre ansatte. Fællestillidsrepræsentant holder fast i, at ledere ikke bør repræsentere det teknisk-administrative personale i bestyrelsen.

1