Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Uddannelse

Humaniora fusionerer - studerende og ansatte savner svar

To institutter slås sammen på Det Humanistiske Fakultet, og samtidig skal der spares på lønningerne. Studerende og ansatte udtrykker uro.

1
Politik

Ny grøn bevægelse vil uddanne unge i klimaudfordringerne

Den 26-årige KU-studerende Carl Valentin er en af drivkræfterne bag Generation Grøn, en ny klimaaktivistisk bevægelse med rødder i SF's ungdomsorganisation. Ifølge Valentin skal organisationen ikke konkurrere med Den Grønne Studenterbevægelse, men forsøge at skabe mere viden om klimaforandringerne.

1
Kultur

Den sarte debat, der ikke vil dø

Er der en krænkelseskultur på Københavns Universitet? Oh, yes. Men hvad det betyder, er straks sværere at få hånd om, for der er ikke nogen, der gider være de krænkede.

1
Politik

Efter intens SU-debat: Regeringen nedsætter ekspertudvalg

Regeringen har nedsat et panel af forskere, der skal vurdere SU’ens betydning for blandt andet samfundsøkonomi og social mobilitet. Formanden afviser dog, at det er panelets opgave at fremsætte konkrete forslag.

1
Politik

»Pyt med flaskerne«

Uddannelses- og Forskningsministeriet dukkede ikke op til studenterleder Sana Mahin Doosts afskedsreception. På twitter går striden nu om, hvorvidt embedsfolkene blev inviteret eller ej.

1
Politik

Københavns Universitet vil højere op på ranglisterne

Det gælder om at prale mere, når det går godt, konkluderer bestyrelsen for Københavns Universitet.

1
Politik

Bestyrelsen grillede bygherre om nyt museum

Medlemmerne af Københavns Universitets bestyrelse vil gerne undgå, at Statens Naturhistoriske Museum i Botanisk Have udvikler sig til en ny byggeskandale, så de mødtes med statens bygherre og fik besked om, at der er styr på planerne. Datoen for første spadestik er dog endnu ukendt.

1
Politik

Fusionen ingen vil have

Den største fusion i årevis på Københavns Universitet er en realitet. En mørklagt sammenlægning af Statens Naturhistoriske Museum og Biologisk Institut er hastet igennem på rekordtid. Tilbage står mange rådvilde og frustrerede medarbejdere, der hverken er blevet spurgt, hørt eller har fået svar.

1
Politik

Dekanen svarer på spørgsmål om fusionen

Læs svarene fra dekan John Renner Hansen, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, på Uniavisens spørgsmål til fusionen af Biologisk Institut og Statens Naturhistoriske Museum.

1
Uddannelse

Københavns Universitet takker nej til 13-tal

Det vil være ressourcetungt og bøvlet at indføre en ny karakterskala, siger prorektor for Københavns Universitet, Bente Stallknecht. Evaluering viser, at 7-skalaen overordnet fungerer internationalt, men at den kræver en forklaring.

1