University Post
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Politik

Forskere: Fonde skal forebygge chikane

I et debatindlæg i Science foreslår de tidligere KU-forskere Lars Lønsmann Iversen og Mette Bendixen, at forskningsfonde skal være med til at forbedre forskernes arbejdsmiljø ved at lade et adfærdskodeks indgå i ansøgningskravene. Villum Fonden mener dog ikke, det er fondenes ansvar.

1
Politik

Fonde åbner for at betale flere af KU's administrative omkostninger

Flere fonde vil gerne betale en større del af universiteternes udgifter til ting som administration og husleje, hvis det kan dokumenteres, hvad pengene er blevet brugt til.

1
Uddannelse

Studenterambassadør: Studerende med handicap skal kende forskelsbehandlings-loven

Forskelsbehandlingsloven et vigtigt redskab, når studerende med funktionsnedsættelser skal studere på lige vilkår med andre studerende. Københavns Universitet beder nu studienævn og studieadministrationer om at følge loven.

1
Politik

Bente Stallknecht bliver ny prorektor

Professor i motion Bente Stallknecht overtager prorektorposten med særligt ansvar for uddannelse fra Lykke Friis. 

1
Politik

Nu vil S afskaffe uddannelsesloftet

Socialdemokratiet var med til at vedtage uddannelsesloftet i 2016, men nu vil Mette Frederiksen afskaffe det. Forperson for Studenterrådet, Amanda Büchert, er positiv, men afventende.

1
Politik

Nye eksterne medlemmer til bestyrelsen: Gymnasieformand og digital entreprenør

Birgitte Vedersø, formand for Danske Gymnasier, og Carsten Krogh Gomard, medstifter af Netcompany er nye eksterne medlemmer af universitetets bestyrelse.

1
Udland

Voldsom uro på franske universiteter

Fransk politi har rektorernes tilladelse til at bruge tåregas, når de studerende demonstrerer. Dansk lektor, der underviser på Sorbonne Universitet i Paris er oprørt over situationen.

1
Politik

11 projekter skal sikre, at KUs nye strategi ikke ender som floskler

Bestyrelsen på Københavns Universitet vil bruge millioner af kroner på 11 projekter, som skal gøre universitetets strategi til mere end ord på et papir.

1
Politik

Flere får 12 til eksamen. Og det er et problem

7-trinsskalaen er til eksamen. (For) mange studerende får 12, for få får 4. Især kandidatuddannelserne er ramt af inflation.

1
Politik

Løstansatte: Kortlæg vilkår for prekære forskere

Formand for en forening af løstansatte forskere på KU roser, at forskningspolitisk råd har sat fokus på vanskelige karriereveje for ph.d.'er. Næste skridt kunne være en undersøgelse af, om arbejdsbetingelserne for yngre forskeres tvinger dem til gratis arbejde og underdanighed over for de fastansatte.

1