Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Politik

Efter fremdriftsreformen: Studerende med handicap dropper ud

Det står galt til med studerende med handicap, efter fremdriftsreformen blev indført i 2014. Det konkluderer en ny undersøgelse, som Danske Handicap-organisationer (DH), har lavet blandt studerende på de videregående uddannelser. Ifølge rapporten er de negative konsekvenser, som DH advarede om inden fremdriftsreformen, blevet til virkelighed.

1
Uddannelse

Overblik: Fremdriftsreformen fra vugge til mulig grav

Tidens mest omtalte studiereform er måske på vej til at få sit endelige dødsstød. Var fremdriften et flop, og hvad vil træde i stedet? Uniavisen optegner fire års kamp om fremdriftsreformen.

1
Politik

Borgmestre på landet vil have en luns af Københavns Universitet

Landdistrikternes Fællesråd ønsker at flytte uddannelser med relevans for landbruget ud af København. Det vil betyde en opsplitning af forskningsmiljøer på Københavns Universitet. Ødelæggende for forskningen, hvis man spørger KU's naturvidenskabelige dekan.

1
Politik

Københavns Universitet har ekstraordinært mange bederum

Folketinget har nu fået overblik over bederumssituationen i nationen. Universiteterne skiller sig ud fra andre uddannelsessteder ved næsten alle at have lokaler, man kan bede bønner og meditere i. Københavns Universitet har særligt mange.

1
Politik

Kritik: Ombudsmand skaber ny usikkerhed om forskeres ytringsfrihed

En pressemeddelelse fra Folketingets Ombudsmand skaber fornyet tvivl om forskernes ret til at udtale sig, når de leverer forskning til offentlige myndigheder.

1
Politik

Prorektor Lykke Friis tager orlov

Prorektor for uddannelse, Lykke Friis, holder forskningsorlov fire måneder i efterårssemestret.

1
Videnskab

Styrelse: Juraforskere kender ikke forskel på formidling og videnskab

Jurister har svært ved at leve op til reglerne i statens pointsystem for forskning. Ifølge kritikere et det systemet, ikke videnskabeligheden den er gal med.

1
Politik

Ministeriet: KU scorer 5,4 mio. på bevillingsreform – KU: Vi kan ikke genkende tallene

Københavns Universitet vi få flere midler ved en ændring af det såkaldte taxametersystem, viser ministeriets beregninger, men universitetet kan ikke genkende forudsætningerne, der ligger til grund for regnestykket.

1
Politik

Lukning af Polsk: Pind forstår ambassadør-bekymring, men ...

I et svar til Polens ambassadør skriver uddannelses- og forskningsminister Søren Pind at han forstår bekymringen over den forestående lukning af Polsk som selvstændigt studie, men at det ikke er muligt at tage affære i den konkrete sag.

1
Politik

SU-reform er tilbage på bordet

Fra 2019 bliver SU'en 20 procent lavere og begrænset til fem år. Regeringens 2025-plan fastholder SU-nedskæringer.

1