Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Politik

Margrethe Vestager bliver æresalumne på Københavns Universitet

Margrethe Vestager har taget rejsen fra økonomistudiet på KU til posten som konkurrencekommissær i EU. Nu hædres hun som æresalumne på sit gamle universitet.

1
Uddannelse

Studerende med handicap skal have hjælp til at komme i job

Det tager meget længere tid for studerende med en funktionsnedsættelse at finde arbejde efter endt uddannelse. Det skal Københavns Universitet blive bedre til at rådgive om.

1
Politik

KU på pinebænken i et par uger endnu

Forligsmanden meddelte den 18. april, at konflikt-varslerne igen er udskudt med to uger. Dermed er det endnu ikke afgjort, om der kommer lockout på KU.

1
Politik

KU-demonstranter marcherede ind i OK-hæren

En musketered forener offentligt ansatte i de aktuelle overenskomstforhandlinger. Det var tydeligt under tirsdagens demo, hvor KU-ansatte hurtigt forlod Frue Plads for at slutte sig til mængderne på Slotsholmen.

1
Politik

March for Science: Gå 4 kilometer for videnskaben

Sidste år demonstrerede 5.000 mennesker for videnskaben i København, da March for Science tog sine første skridt i næsten 600 byer verden over. I år gentager de bekymrede videnskabs-entusiaster protesten.

1
Politik

De 20 højeste lønninger på KU i 2017

Rektor er fortsat den bedst betalte ansatte på Københavns Universitet, men en forsker, som flyttede fra USA i 2014 er blot 45.000 kroner efter.

1
Politik

Ansatte i fortsat uvished om, hvem der bliver lockoutet

En lockout er (blandt andet) en hovedpine for ledelsen på KU, som skal finde ud af, hvem der er omfattet af konflikt, og hvem der går fri. Det er ikke så let at hitte rede i.

1
Politik

Første borgerforslag stemt ned i Folketinget: Uddannelsesloftet består

53.764 havde skrevet under på borgerforslaget om at afskaffe det udskældte uddannelsesloft – men det hjalp ikke. Ved førstebehandlingen i Folketinget blev forslaget afvist af regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

1
Politik

Strejke på KU kan ramme iskerner og afdødes kroppe

En strejke på KU vil ramme bygningsdrift og højprofileret international klimaforskning, og der er risiko for, at menneskekroppe doneret til forskning og undervisning går tabt.

1
Politik

Pensionsselskab dropper beskidte investeringer efter pres fra KU-ansat

For tre år siden satte en miljøbevidst lektor ved KU sig for at forhindre, at de ansattes pensionsopsparing blev investeret i såkaldte beskidte energikilder. Nu sker der noget.

1