Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Campus

2.000 studerende og ansatte vil tvinge bestyrelsen til at trække KU’s investeringer på Vestbredden tilbage

Universitetsbestyrelsens medlemmer blev mødt af aktivistiske studerende og ansatte, der med over to tusind underskrifter kræver, at KU tager etisk stilling til konflikten i Gaza.

1
Politik

Jurastuderende og døvblind: »Ingen skal diktere, hvad jeg kan og ikke kan«

Sofie Bloch Nielsen har en funktionsnedsættelse og bliver vred, når reglerne for støtte er for indviklede. Universitetet bør følge med tiden og komme i trinhøjde med studerende, der har særlige udfordringer, mener hun.

1
Politik

Ny reform giver det sjette SU-år kniven: Det vil ramme skævt, uanset hvordan man vender og drejer det

Det vil primært ramme studerende fra hjem med lave indkomster og studieskiftere, at regeringen vil sløjfe det sjette SU-år, lyder vurderingen fra Rockwool Fonden.

1
Politik

Skuffede studerende og tilfredse forskere: Her er reaktionerne på KU’s nye strategi

De studerende føler sig hverken »hørt eller taget seriøst.« Men KU’s ledelse og VIP-repræsentanterne lover, at både bæredygtighed og trivsel får fokus i det strategiske arbejde frem mod 2030 – også selv om ingen af de to dagsordener fik deres egen ’søjle’ i den endelige ordlyd.

1
Politik

Nidoblet på et år: Så mange millioner har Københavns Universitet investeret i virksomheder med ulovlige aktiviteter på Vestbredden

Nye interne dokumenter fra universitetets ledelse viser, at KU’s kontroversielle investeringer er steget voldsomt. Ledelsen fastholder, at investeringerne er inden for skiven, selv om flere selskaber optræder på FN’s sorte liste.

1
Politik

»Til gavn for flere:« Her er KU’s 2030-strategi

Efter mange tovtrækkerier og flere foreløbige udkast er KU’s 2030-strategi nu endelig landet. Bliv klogere på indholdet her.

1
Politik

Israelsk forsker på Københavns Universitet: »Jeg kan ikke svare på, hvad der er godt eller ondt. Jeg ser kun skyggerne«

Liora Sion er den eneste lektor i hebraisk på Mellemøststudier. Hun er israeler, men forsker i fjendebilledet i israelske krigssange. På sit arbejde underviser hun aktivistiske og propalæstinensiske studerende. »Jeg er ofte blevet spurgt, hvorfor jeg har valgt at forske i Israel, når det er lidt det samme som at gå rundt med en skydeskive på ryggen.«

1
Politik

Uddannelsesministeren i opråb: Universiteterne skal beskytte den jødiske minoritet

På de danske universiteter vokser problemerne med antisemitisme og anden grænseoverskridende adfærd. Derfor opfordrer uddannelsesministeren, Danske Universiteter og Det Jødiske Samfund universiteterne til handling.

1
Uddannelse

Jødisk studerende frygter antisemitisme

Studerende på Mellemøststudier Jonathan Keren-Klaris tier ofte om sin israelske herkomst, men han opfordrer studerende til at tale sammen på tværs af ophav, for vi kan ikke nøjes med den offentlige debat i den igangværende konflikt.

1
Uddannelse

Studerende med palæstinensiske rødder oplever en »larmende tavshed« på universitetet

Dalia Kababo læser statskundskab på tredje semester og er aktiv i Studerende mod Besættelsen. Her fortæller hun, hvordan krigen påvirker hendes hverdag, og så kommer hun med en opsang til universitetet, dets ansatte og studerende.

1