Uniavisen
Uafhængig af ledelsen

Sektion

Politik

Politik

Folketinget splittet i debat om bederum

Kan I huske KU's bederum ude på det, de kaldte KUA? Nu har Folketinget brugt eftermiddagen på at drøfte, om det (og lignende rum) skal leve eller dø.

1
Campus

Farvel, Ralf

1
Politik

Ansatte på tre universiteter beholder deres fridage

Tre universiteter er enige om at frede de ansattes såkaldte kutyme-fridage, skriver Avisen.dk. Men KU's chefer har ikke drøftet, om de ansatte også i fremtiden har fri.

1
Campus

Nøglerne, tak

Ralf Hemmingsen gør status på 11 års op- og nedture som rektor for Københavns Universitet. Der er én ting, der ærgrer ham. Og det er ikke Penkowa. Det handler om nøgler.

1
Politik

Uddannelsesloftet er hævet en smule

Ny aftale giver ret til at vælge en ny gratis uddannelse efter seks år. Til gengæld sløjfer politikerne puljer til uddannelseskvalitet og trængte sproguddannelser.

Politik

Regeringen udskyder afsløring af sin SU-reform

I al stilfærdighed har statsministeren udsat sin egen planlagte SU-beskæring.

1
Politik

»Det skal være svært«

Det er muligt, at det var klogt, at fylde universiteterne med studerende for ti år siden, men nu er det tid at forvente noget af dem. Søren Pind vil bruge sin periode som uddannelsesminister til at få dannelsen og eftertanken tilbage på uni. Tiden til det? Den skal de studerende selv finde, for …

1
Politik

Nu skal Folketinget beslutte, om der må være bederum på uddannelsessteder

Skal det være muligt i en offentlig bygning at trække sig tilbage til et særligt lille lokale og bede en bøn eller være alene med sine tanker? Nej, siger Dansk Folkeparti, som nu har gjort spørgsmålet om bede- eller retræterum til en sag for Folketinget. DF skriver, at forslaget skal modvirke social kontrol.

1
Politik

Ny overenskomst: Uni-ansatte vil se penge på bordet

LØN - Det private arbejdsmarked er i gang med forhandlinger om løn og goder for de kommende år. Der er penge på bordet for første gang siden krisen, men aftalerne kommer også til at handle om nye rettigheder. Resultatet får også betydning for, hvad der venter de ansatte på universiteterne.

1
Politik

Hvad skal vi spørge fremtidsministeren om?

LÆSERSPØRGSMÅL - Uniavisen har fået et interview med den nye uddannelsesminister Søren Pind (V). Hvad skal han svare på?

1