Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Politik

Eksplosiv stigning: Dobbelt så meget SU-gæld sendes til statens inkasso

På blot fem år er er den SU-gæld, der havner i statens inkassofirma, Gældsstyrelsen, fordoblet. I 2019 gjaldt det SU-gæld for 1,2 milliarder. Corona og gæld er en giftig cocktail, siger Danske Studerendes Fællesråd.

1
Politik

Forskere bag krav om medbestemmelse får møde med rektor

Et stort antal sundhedsvidenskabelige forskere på Københavns Universitet stiller forslag, der skal få rektorerne til at udnytte lovens muligheder for at give indflydelse til de ansatte på danske universiteter. De er nu indbudt til en snak med rektor for KU, og i universitetets bestyrelse hilses diskussionen også velkommen.

1
Politik

Uligestillingen begynder hos de unge forskere, og den handler om børn

I mange år har ligestilling på universiteterne handlet om at få flere kvinder op der, hvor der er færrest, nemlig blandt professorerne. Og med god grund. Men problemet udspringer et andet sted, for det er især yngre kvinder med børn, der falder fra.

1
Politik

Hongkong vil retsforfølge dansk KU-studerende

I efteråret hjalp Anders Storgaard, der studerer Statskundskab på Københavns Universitet, en demokratiforkæmper med at flygte til Danmark. Nu undersøger Hongkong om de kan retsforfølge Anders Storgaard.

1
Politik

Studerende snød aktivist ud af Hongkong: »Det føles som om, jeg har været med i en urealistisk, dramatisk film«

Anders Storgaard studerer statskundskab og går op i studenterpolitik. Når han altså ikke lige bruger alle sine vågne timer på at snyde Hongkong til at lade en sigtet demokratiforkæmper flygte til Danmark

1
Politik

Top-tillidsrepræsentant: Universitetet bliver ledet, som om det var en margarinefabrik

Samarbejde, fleksibilitet og gensidig respekt er afløst af topstyring, magtfuldkommenhed og regelrytteri på Købehavns Universitet, hvor klimaet mellem ledelse og medarbejdere nærmer sig et kogepunkt. Ifølge fællestillidsrepræsentant for HK Ingrid Kryhlmand kommer coronakrisens hjemmearbejdspladser derfor som et tiltrængt frirum for mange.

1
Politik

Ansatte: Der skal fyringer til, hvis folk skal tage sexismen alvorligt

Der skal mere end lokale handleplaner og gamle retningslinjer til, hvis vi skal have bugt med sexisme på Københavns Universitet. Sådan lyder det fra tre af dem, der skrev under på et opråb.

1
Politik

Hænger Københavns Universitet på hele regningen for byggeskandalerne? Regeringen er tavs

Flere partiers ordførere vil have regeringen til at håndtere byggeproblemerne på Københavns Universitet. Men ifølge professor er der en god grund til, at ministrene ikke melder klart ud: Det er en »lortesag« uden vindere.

1
Politik

Bestyrelsesmedlem svarer på kritik: »Uniavisen har en tendens til at trække tingene for skarpt op«

De ansatte og studerende, der bliver valgt til bestyrelsen, mister vildskaben og skyr den offentlige debat, så snart valgkampen er ovre. Sådan lød kritikken i en leder i Uniavisen. Men den er ikke helt retfærdig, siger et bestyrelsesmedlem.

1
Politik

Bestyrelsesmedlem et år efter valget: »Nu må rektoratet vise, at de kan leve op til det, de har lovet«

Jesper Grodal blev sammen med Eske Willerslev valgt til bestyrelsen sidste år, efter de havde kritiseret ledelsen for »topstyring« og »magtarrogance«. Spørgsmålet er: Har de formået at ændre noget?

1