Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
Section
Udenrigsministeren fastslår, at regeringen ikke støtter boykot af Israel. De studerende ser dog mødet som en sejr i deres kamp for at få Københavns Universitet til at tage en beslutning.
Sino-Danish Center (SDC) blev oprettet for at styrke forskningssamarbejdet mellem Danmark og Kina. Nu er det centrum i et komplekst dilemma, hvor akademisk frihed og national sikkerhed kolliderer, mens danske studerende og forskere fortsat sendes til Kina.
Universitetsansatte bakker op om studerendes mål og midler til at lægge pres på KU's ledelse for en akademisk boykot af Israel.
Minister anerkender, at flere studerende fremover sandsynligvis vil skulle gældsætte sig, når SU-reformen fjerner studieklip svarende til 12 måneder. Enhedslisten frygter, at især studerende med de laveste indkomster ender i en gældsspiral.
»Vi har brug for mere vidensbaseret innovation,« siger uddannelses- og forskningsminister, Christina Egelund (M), der med ny strategi vil styrke iværksætteri på universiteterne.
Valgforsker forudser generel lav valgdeltagelse blandt danskerne, men forventer dog, at universitetsstuderende i højere grad vil møde op ved stemmeurnerne på søndag. Uniavisen satte sig for at tage temperaturen på EP-valget blandt de studerende ude på campus.
Københavns Universitet har lyttet til protesterne fra teltlejren og trækker nu sine investeringer fra virksomheder med aktivitet i israelske bosættelser.
Hvis man ville, kunne Københavns Universitet sagtens undgå at investere i virksomheder med aktiviteter på Vestbredden, fastslår Steen Vallentin, der forsker i bæredygtige investeringer på CBS.
Hvorfor stopper universitetet sit samarbejde med Rusland, men ikke med Israel? Og hvorfor investerer KU i virksomheder med aktiviteter i besatte områder? Teltlejren, der opstod på KU’s campus 6. maj, rejser mange spørgsmål, som vi prøver at besvare her.
Et politisk flertal har besluttet, at danske universiteter skal dimensionere hver 10. studieplads fra 2025. Med aftalen skal Københavns Universitet reducere bacheloroptaget med 11,7 procent.