Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Politik

Forskere vil have Københavns Universitet til at gå ind i antiracistisk kamp

I et åbent brev skriver en række forskere, at de har en formodning om, at sorte ansatte og studerende oplever diskrimination på Københavns Universitet. I første omgang vil de have universitetet til at undersøge problemet. 122 har foreløbig skrevet under.

1
Politik

Nye tal: Høje boligudgifter tvinger studerende til at tage job

En ny undersøgelse fra Djøf viser, at studerende på bacheloruddannelser i gennemsnit bruger 68 procent af deres SU på boligen. For kandidatstuderende er tallet langt højere.

1
Politik

Mere politisk styring vil stå i vejen for videnskabelige gennembrud, frygter forskere

Regeringen ønsker i højere grad at styre, hvilke emner de offentlige grønne forskningsmidler skal bruges på. Det kan skade kvaliteten af forskningen, lyder det fra Videnskabernes Selskab.

1
Politik

Hun lavede fremdrift på sig selv …

… men det vil hun ikke anbefale andre. Merete Eldrup havde børn, rækkehus og job i Finansministeriet, inden hun fyldte 26, og nu bliver hun kaldt dansk erhvervslivs mest magtfulde kvinde. Københavns Universitet har fået ny formand, og hun vil gerne vide, hvor filan alle de kvinder, vi uddanner, bliver af.

1
Politik

»Hvis jeg var fra Herning og ikke havde noget familie i København, havde jeg været fucked«

Det er ikke nemt at fokusere på studierne, mens man flytter fra sofa til sofa. Det ved August Maigaard Rubin, som er boligløs. Studenterorganisationer placerer ansvaret hos lokalpolitikerne og kræver flere almene boliger.

1
Politik

Ordfører: Det ville være for dårligt, hvis vi skar i forskningen

Regeringen øremærker 750 millioner kroner til grøn forskning i deres finanslovsudspil og skærer dermed ikke i midlerne til offentlig forskning på trods af coronakrisen. Ordfører vil endnu ikke sige, hvordan regeringen ønsker at fordele millionerne.

1
Politik

Regeringen fylder coronahul med 750 millioner til grøn forskning

Trods coronakrisen lægger regeringen samlet set op til at bruge lige så mange penge på forskning i 2021 som i år. »En sten faldt fra mit hjerte,« siger ordfører, der dog frygter, at der bliver færre penge til fri forskning.

1
Politik

Ansigtsgenkendelse og fake news: Zoom kan misbruge universitetsdata, siger it-folk

Video og lydfiler fra online-undervisning på Zoom kan blive udnyttet af kinesiske myndigheder, siger it-fagforeningen PROSA. Københavns Universitet har tillid til, at Zoom overholder juridiske aftaler.

1
Politik

Regeringen vil tage over en halv milliard fra universiteter og andre uddannelser

Ved at skære 550 millioner kroner fra markedsføring på landets uddannelsesinstitutioner vil regeringen betale ny politireform. Vicedirektør på Københavns Universitet siger, at det vil gå ud over vejledning, så flere studerende dropper ud.

1
Politik

Over 5.000 flere kvinder end mænd søgte ind på Københavns Universitet

Blot fire ud af 34 humanistiske uddannelser har flest mandlige ansøgere, og samtlige sundhedsfaglige uddannelser tiltrækker flest kvinder. »Det vil være helt oplagt, at vi arbejder mod at tiltrække kvinder til naturvidenskabelige uddannelser og mænd til de humanistiske,« siger vicedirektør.

1