Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Sektion

Politik

Uddannelse

Nye million-besparelser på Humaniora - der skal skæres 20 årsværk

Færre ansatte, mindre censur, kortere tid til vejledning af studerende og til bedømmelse af opgaver, færre valgfrie kurser og nedlæggelse af betjeningssteder på bibliotekerne. Det er nogle af elementerne i en ny spareplan på Det Humanistiske Fakultet.

1
Uddannelse

KU skal prioritere forsker-kontakten i ny strategi

1
Uddannelse

»Der er ikke så meget plads til at være menneske«

Studenterrådets næstformand Marie Thomsen er ikke imponeret af det nye bevillingssystem, hvor universiteternes økonomi skal afhænge af, hvor hurtigt de studerende gennemfører studiet, og hvorvidt de kommer hurtigt i job.

1
Politik

»Det føles som at være til eksamen hver dag«

Den 18. april startede jurastuderende Kristian Hegaard i Folketinget for De Radikale som suppleant for Martin Lidegaard. Vi spurgte, hvordan hans første uge på Christiansborg er gået.

1
Politik

Pind ændrer planen for styringen af landets universiteter

Efter massiv kritik har uddannelses- og forskningsminister Søren Pind ændret sin plan for styringen af landets universiter. Studerende og ansatte får alligevel en plads i det udvalg, der udpeger bestyrelsesformanden og de eksterne bestyrelsesmedlemmer. Men aftalen er stadig et indgreb i universiteternes selvstyre, siger kritikere.

1
Politik

Protester mod uddannelsesloftet fortsætter

Initiativet ”Nej til begrænsning af dobbeltuddannelse” arrangerede, sammen med en række andre ungdomsorganisationer, endnu en demonstration mod uddannelsesloftet.

1
Politik

Lovforslag: studerende i praktik kan få 3.000 om måneden, men ...

Universitetsstuderende i praktik må ikke få løn. Men regeringen vil med ny lov give praktiksteder lov til at give deres praktikanter en erkendtlighed på højst 3.000 kroner om måneden. Den studerende og arbejdsstedet må bare ikke have aftalt noget om penge i forvejen. Djøf siger, »de studerende står med præcis den samme usikkerhed som før.«

1
Politik

Regeringen og S: SU’en skal udbetales i form af madkuponer

Der tegner sig nu et flertal for den reform af SU’en, som regeringen varslede allerede i januar. Efter sommerferien vil SU-modtagere ikke længere få stipendium i form af et pengebeløb. I stedet vil ydelsen blive udbetalt som kuponer, der kan veksles til mad og basale fornødenheder. Studenterpolitikere kalder planen 'skudt i hovedet'.

1
Politik

Friends with benefits: KU og Novo tager næste skridt

Novo Nordisk Fonden lægger milliarder af kroner på Københavns Universitet, og nu bliver en af topfolkene fra fondens selskab Novo Nordisk ny bestyrelsesformand på KU. Hvad betyder ægteskabet mellem universitet og medicinalindustri?

1
Videnskab

Verdens-borgeren fra Varde

Løft blikket. Spil jazzsaxofon. Inspirationen kan dukke op de særeste steder, siger KU's internationale stjernejurist, professor og centerleder Mikael Rask Madsen.

1