Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Politik

Det akademiske prekariat slår igen

Flere og flere akademikere må tage til takke med korte, løse ansættelsesforhold. Så mange, at de løstansatte er den største forskergruppe på KU. Nu organiserer de sig med krav om et tryggere arbejdsliv - de siger, at det vil gavne forskningen.

1
Politik

KU-studerende sætter turbo på studietiden

KU ræser mod 2020-målet for gennemsnitlig studietid. Humaniora er hurtigst på bacheloren, men DSF advarer mod at glemme kvaliteten.

1
Politik

KU straffes for at bruge udenlandske censorer

KU har modtaget politianmeldelser og bøder for at bruge udenlandske forskere uden specifik KU-arbejdstilladelse som censorer. Helt absurd, mener KU-direktør Jesper Olesen.

1
Politik

Lønninger på Københavns Universitet 2017

Se hvad de forskellige grupper ansatte på Københavns Universitet tjener om måneden.

1
Politik

Bygningsstyrelsen: KU har bundet sig til at leje Niels Bohr Bygningen i 10 år

Københavns Universitet har truet med ikke at flytte ind i Niels Bohr Bygningen, der ser ud til at blive en milliard kroner dyrere end forventet. Men nu siger statens bygherre, at KU har bundet sig til en kontrakt om at leje sig ind i Niels Bohr Bygningen i 10 år. Ifølge KU's direktør er grundlaget for kontrakten så væsentligt forandret, at den ikke nødvendigvis forpligter KU.

1
Politik

Månedens kancellist

Hvorfor skrive klart, når man kan være bureaukrat?

1
Politik

KU udskriver valg

KU-valget er udskrevet! Bliv klogere på de råd og udvalg, som KU´s befolkning skal vælge repræsentanter til ved årets valg.

1
Politik

Iværksætterpanel foreslår ændret fremdrift og mere praktik

Der skal mere IT, iværksætteri og praktik på skemaet. Regeringens iværksætterpanel har fremlagt en række anbefalinger, der skal styrke det danske iværksættermiljø. Flere af forslagene kan have konsekvenser for de studerende.

1
Politik

KU bliver hårdest ramt af omprioriterings-bidrag

I en redegørelse fra uddannelsesminister Søren Pind har Mette Reissmann (S) fået svar på, hvad regeringens såkaldte to procents omprioriteringsbidrag i alt kommer til at koste de enkelte uddannelsesinstitutioner. Københavns Universitet rammes suverænt hårdest, viser tallene.

1
Politik

HUM-specialer skal bedømmes på den halve tid

Censorer skal nu bedømme specialer på Det Humanistiske Fakultet på fem timer. Før havde de ti.

1