Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Politik

Uddannelse

Uddannelses- og forskningsministeriet stifter ny pris til »fremragende undervisere«

En halv million kroner følger med hver af de i alt syv priser, hvoraf to går til undervisere på universitetet. Det handler om at give undervisning samme status som forskning, siger ministeren.

1
Politik

Ane Halsboe-Jørgensen er ny uddannelsesminister

Mette Frederiksen satte tidligere torsdag navn på ministrene i sin socialdemokratiske mindretalsregering. Ny uddannelses- og forskningsminister bliver Ane Halsboe-Jørgensen, der senest har været børneordfører, men også har politisk erfaring med uddannelse.

1
Politik

Se topforskernes aftale om nyt institut

Efter måneders tumult har en gruppe af Københavns Universitets førende forskere landet en aftale om at få oprettet et særligt institut. Læs detaljer om økonomien i aftalen her.

1
Politik

Enig DM-kongres: Fasthold demokratiet på universiteterne

Dansk Magisterforening opfordrer i en resolution til, at universitetsledelserne aktivt inddrager de ansatte og studerende og sikrer, at beslutninger træffes med demokratisk fundament i de faglige miljøer.

Uniavisen
Politik

Ministerium afviser utidig indblanding i sag om topforskere

Departementschef Agnete Gersing afviser, at Uddannelses- og Forskningsministeriet aktivt har arbejdet for, at Eske Willerslev, Minik Rosing og co. skulle blive på Københavns Universitet. Også selv om hun tidligere har skrevet, at det var »førsteprioriteten«.

1
Politik

12.000 billige studieboliger - 8 grunde til at Frank ikke får dem bygget

Overborgmester Frank Jensen vil have opført 12.000 nye studieboliger i København. Sympatisk, men urealistisk, lyder kritikken fra flere sider - i hvert fald hvis studerende skal gøre sig håb om at kunne betale huslejen med en SU.

1
Politik

Institutleder og dekan afviser at have eksproprieret forskningsmidler

Institutleder Mikael Bols og dekan John Renner Hansen siger, at nedlæggelsen af Sektionen for Materialekemi foregik efter bogen, og at pengene, som blev taget fra sektionens konti, tilhører universitetet.

1
Politik

Unge forskere: Institutleder smadrede unik forskning

Lovende unge forskere mistede ikke blot deres arbejde, da institutlederen på Kemisk Institut pludselig lukkede Sektionen for Materialekemi. Det smadrede også et unikt forskningsmiljø, siger tre af forskerne.

1
Politik

Institutleder fyrede international topforsker - nu er der strid om forskningsmidlerne

Den dansk-canadiske professor Susan Stipps forskningsgruppe på Kemisk Institut blev nedlagt med to timers varsel og alle forskerne fyret. Hun kritiserer den danske universitetslov for at give lederne enorm magt, uden at de kan blive stillet til regnskab for deres handlinger.

1
Politik

Er omprioriteringen stendød? Danske Universiteter savner klare svar fra politikerne

Selv om de store partier på Christiansborg lover at stoppe besparelserne på uddannelsesområdet, frygter direktøren i Danske Universiteter, at omprioriteringen vil fortsætte. Venstre afviser, mens Socialdemokratiet ikke er vendt tilbage på Uniavisens henvendelser.

1