Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Sektion

Politik

Politik

Pind ændrer planen for styringen af landets universiteter

Efter massiv kritik har uddannelses- og forskningsminister Søren Pind ændret sin plan for styringen af landets universiter. Studerende og ansatte får alligevel en plads i det udvalg, der udpeger bestyrelsesformanden og de eksterne bestyrelsesmedlemmer. Men aftalen er stadig et indgreb i universiteternes selvstyre, siger kritikere.

1
Politik

Protester mod uddannelsesloftet fortsætter

Initiativet ”Nej til begrænsning af dobbeltuddannelse” arrangerede, sammen med en række andre ungdomsorganisationer, endnu en demonstration mod uddannelsesloftet.

1
Politik

Lovforslag: studerende i praktik kan få 3.000 om måneden, men ...

Universitetsstuderende i praktik må ikke få løn. Men regeringen vil med ny lov give praktiksteder lov til at give deres praktikanter en erkendtlighed på højst 3.000 kroner om måneden. Den studerende og arbejdsstedet må bare ikke have aftalt noget om penge i forvejen. Djøf siger, »de studerende står med præcis den samme usikkerhed som før.«

1
Politik

Regeringen og S: SU’en skal udbetales i form af madkuponer

Der tegner sig nu et flertal for den reform af SU’en, som regeringen varslede allerede i januar. Efter sommerferien vil SU-modtagere ikke længere få stipendium i form af et pengebeløb. I stedet vil ydelsen blive udbetalt som kuponer, der kan veksles til mad og basale fornødenheder. Studenterpolitikere kalder planen 'skudt i hovedet'.

1
Politik

Friends with benefits: KU og Novo tager næste skridt

Novo Nordisk Fonden lægger milliarder af kroner på Københavns Universitet, og nu bliver en af topfolkene fra fondens selskab Novo Nordisk ny bestyrelsesformand på KU. Hvad betyder ægteskabet mellem universitet og medicinalindustri?

1
Videnskab

Verdens-borgeren fra Varde

Løft blikket. Spil jazzsaxofon. Inspirationen kan dukke op de særeste steder, siger KU's internationale stjernejurist, professor og centerleder Mikael Rask Madsen.

1
Politik

Flere unge venter med at søge ind på universiteterne som følge af uddannelses-loftet

Ifølge en nyligt afsluttet studievalgsundersøgelse fra studentum.dk har uddannelsesloftet allerede resulteret i en stærk stigning af unge, der vælger at udskyde deres valg af uddannelse.

1
Politik

»Tyngdekraftens eksistens burde ikke være op til politisk debat«

On 22 April, scientists all over the globe will march in co-ordinated protests in 394 cities. Ian Bearden, a physicist and professor at UCPH, is organising the march in Copenhagen because he wants his children to inherit a liveable planet.

1
Politik

Pind på vej med ny forskningspolitik – KU håber på ny satsning

Forskningsminister Søren Pind (V) har inviteret repræsentanter fra landets universiteter og forskningsfonde til møde for at diskutere strategi og visioner for dansk forskning

1
Politik

Ny KU-bestyrelsesformand bliver Mads Krogsgaard Thomsen

Koncerndirektør i Novo Nordisk Mads Krogsgaard Thomsen bliver ny formand for Københavns Universitets bestyrelse. Han afløser Nils Strandberg Pedersen.

1