Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Skal vi til at indstille os på en fyring af mindst 400 medarbejdere?

Uniavisens dækning af byggeskandalernes økonomiske konsekvenser efterlader læseren med et uafklaret spørgsmål, og trangen til at stille det mindskes ikke af, at universitetsdirektøren ventilerer muligheden af på forhånd at opgive de store voldgiftsager.

Uniavisen ved journalist Rasmus Friis har begået en udmærket artikel, der søger at forklare, hvordan det kan gå til, at Københavns Universitet primært på baggrund af budgetoverskridelser i de store byggeprojekter bevæger sig mod at skulle afskedige 400 ansatte, plus det løse.

LÆS OGSÅ: Historisk vigtige sager venter Københavns Universitet. Er de tabt på forhånd?

I artiklen refereres en spændende diskussion om, hvorvidt man bør anvende en såkaldt dialogbaseret model eller en fastprismodel.

DEBAT

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Diskussionen er ikke ganske akademisk, da valget af en fastprismodel synes at kunne have forhindret, at universitetets virke lægges øde. To direktører – dels universitetsdirektør Jesper Olesen, dels direktør for byggestyrelsen Rasmus Brandt Lassen – fremfører interessante synspunkter, der bl.a. røber disse herrers optagethed af, hvordan de forskellige modeller måtte påvirke samfundsøkonomien.

LÆS OGSÅ: Tabte byggesager kan koste Københavns Universitet over 400 stillinger

Vicedirektør i styrelsen Signe Primdal Lyndrup er i en reaktion på de første voldgiftsafgørelser opmærksom på, at staten ideelt bør spare udgifter til advokater. Kloge, principielle bemærkninger fra en seniorforsker fra Aalborg med åbenbar forstand på byggeaftaler savnes heller ikke.

Hvad er universitetsledelsens plan nu og her? Er der nogen?

Alt dette er udmærket, da det er et sundt princip at drage lære af de fejl, der jo uheldigvis kan ske.

Men så vidt jeg forstår, vedrører alle bemærkninger og forslag om en eventuelt bedre håndtering fremtiden. Læseren efterlades dermed med et uafklaret spørgsmål, og trangen til at stille det mindskes ikke af, at Jesper Olesen ventilerer muligheden af på forhånd at opgive de store voldgiftsager.

Spørgsmålet er det stille: Skal vi til at indstille os på en fyring af mindst 400 medarbejdere?

Hvad er universitetsledelsens plan nu og her? Er der nogen?

Hvem vil svare?

Københavns Universitets ledelse er blevet inviteret til at svare på Ole Kjærulffs debatindlæg.

Seneste