Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Studieliv

Snyd ikke dig selv for byens bedste studierabatter

Guide — Det kan være svært at få råd til frappé eller nye jeans for slet ikke at tale om en rodbehandling eller en tasting menu, når du er på SU. Men ikke umuligt. Her kommer en guide til gode studierabatter.

Hvis man vil lægge lidt arbejde i det, kan man som studerende få adgang til en masse gode rabatter. Det kræver en smule forberedelse, men kan sagtens svare sig. Det første du skal gøre, er at hente to apps og aktivere dem med det samme. Det er UNiDAYS og Studiz. Så snart du har dit login til KU-net, kan det bruges til at bekræfte, at du er studerende via WAYF. Du får dit digitale studiekort direkte på mobilen.

Studiz er en dansk portal for studierabatter i hele Danmark – det er nemt og gratis at registrere sig, og de har et stort overblik over alle steder, der giver studierabat som typisk ligger på 10-20 procent. På Studiz’ app kan du se alle samarbejdspartnere, som blandt andet tæller tøjbutikker, optikere, kulturoplevelser, yoga, tandlæger og fastfood.

UNiDAYS har mange internationale samarbejdspartnere og er en gratis service for studerende i hele verden. Med dit digitale UNiDAYS-studiekort kan du få studierabat hos for eksempel ASOS, Adidas, Superdry og Vans.

Hvert år i uge 37 kan unge op til 27 år få gratis adgang på ikke mindre end 180 museer og gallerier.

Det er især godt til onlineshopping og i udlandet.

En tredje service, der kan give mening for dig, der rejser meget eller skal på udveksling, er et International Student Identity Card (ISIC). Det koster 150 kroner og kan bruges internationalt. Det bliver ikke brugt mange steder i Danmark, men hvis du skal på ferie eller udveksling, er den investering hurtigt tjent ind – flere hostels og restauranter giver rabat, når man flasher det.

Og så er der det gode gamle KU-studiekort. De fleste steder i København er det nok at hive det frem, hvis man vil udløse sine fordele.

LÆS OGSÅ: Sådan kan du leve af en SU-ish

Gør det til en vane at spørge

Studentoffer.dk har lavet en stor oversigt over alle studierabatter i København. Det tæller både oplevelser, restauranter, personlig pleje og aktiviteter. Alle rabatter, der er samlet her, kan indløses med KU-studiekort.

Mange steder i København, også små selvstændige butikker, giver studierabat selv om de ikke skilter tydeligt med det. Gør det til en vane altid at spørge, om du kan få studierabat. Det værste der kan ske, er, at du sparer penge.

Dit studiekort giver adgang til en billig idrætsforening med mere end 65 forskellige sportsgrene

Flere kulturtilbud har rabat til unge, typisk aldersgruppen15-26 år. Her er der gode tilbud at hente.

K7 er et landsdækkende initiativ, der giver unge større mulighed for at besøge kulturinstitutioner. Hvert år i uge 37 kan unge op til 27 år få gratis adgang på ikke mindre end 180 museer og gallerier.

For at komme rundt på alle museerne, kan rejsekort være en fordel, og det kan du opgradere til ’rejsekort ung’, hvis du er på SU og kan fremvise gyldigt studiekort fra Københavns Universitet.

Hvis dit rejsekort ikke kan tage dig langt nok væk, giver både SAS og DSB ungdomsrabat på flybilletter, togbilletter og interrailpas.

Teater, musik og kulturoplevelser

I 2019 lavede vi denne guide til kulturoplevelser med studierabat, der stadig er aktuel. Derud over er det værd at tjekke, hvilke musikstreamingtjenester, der giver studierabat. Både Apple Music og Spotify sænker prisen, hvis man kan bekræfte, at man er studerende.

Er musik ikke nok, kan du komme i teatret med rabat, så længe du er studerende. Du kan blive gratis medlem af ’Mit Teater’ på Teaterbilletter.dk og altid få procenter. Desuden kan du tit købe billetter med en stor rabat, hvis man er en stor gruppe unge sammen.

Med til en god aften i teatret hører i bedste fald et restaurantbesøg eller noget takeaway. Listen med steder hvor man kan få rabat, er lang, og på den befinder sig blandt andet VACA, Behov Pizza, Halifax og Zocalo.

Rabat på gymnastik, til hjerne og krop

En af de største udgifter som ny universitetsstuderende er bøgerne på pensumlisterne. Men også her er der penge at spare.

LÆS OGSÅ: 7 Tips til de billigere pensumbøger: du behøver ikke bruge en formue

Både Academic Books og saxo.com giver studierabat på deres titler.

Hvis faglitteraturen ikke stiller din læsetørst, giver flere af landets største dagblade enten rabatter til studerende eller unge under 30, hvis man vil være abonnent.

Husk, at dit studiekort også giver adgang til Københavns Universitets Studenteridræt (KSI), der er en idrætsforening med mere end 65 forskellige sportsgrene, for eksempel kajak, ballet eller havsvømning.

Seneste