Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Årets mest læste

Liste — Gik du glip af noget af det, som dine kollegaer og medstuderende læste og debatterede mest intenst i Uniavisen i 2021?

#MeToo.  Forfatter Sissel-Jo Gazan fortæller om hvordan hun for 24 år siden blev presset til at gøre ting på sin rustur, som hun har skammet sig over lige siden.

Bureaukrati.  Jurastuderende Josefine Romanoff uploadede sit bachelorprojekt 34 sekunder for sent. Men da opgaven blev afleveret, tæller det som et eksamensforsøg, så hun skal aflevere et helt nyt arbejde til sommer.

Opinion.  Eva Matthiesen Jaffke blev slået ud af censors attitude under hendes specialeforsvar. »Du er en dygtig pige,« sagde han. Og så skrev hun årets mest læste debatindlæg.

Lønafstemning.  Vi lavede en liste over uddannelser, der ikke har høje adgangskrav, men som immervæk kan veksles til en høj indkomst.

Portræt.  Juraprofessor emerita Eva Smith ser tilbage på et forfald: Retssikkerheden er under pres i dag, og de studerende mangler ild i øjnene. Nok er Smith pensioneret, men hun råber stadig højt.

Studenterforskning.  To sociologistuderende vakte international opsigt med deres feltarbejde i et lukket internetforum for pædofile, der ikke vil begå overgreb på børn.

Toplønninger.  Den bedst betalte KU-forsker er en kvinde, der kun ligger 310.397 kroner efter rektors årsløn på knapt 1,9 millioner kroner. Liste over de 20 bedst betalte ansatte på Københavns Universitet.

Studievisum.  Amerikanske Christian Pedersen bakser på fjerde år med det danske udlændingesystem for at få et studievisum til Københavns Universitet.

Eksamenssnyd.  Studerende fortæller, hvordan de snød ved onlineeksamen ved at sætte sig sammen i grupper ved eksamen, der skulle være løst individuelt.

Artikler på engelsk

Listen over de mest læste artikler på engelsk landede lidt anderledes end den danske. De engelsksprogede læsere ville især gerne læse artikler, der handler om Københavns Universitets relation til det internationale samfund, strømninger og konventioner. Et udpluk:

Udvisning. Efter et tumultarisk forløb havnede kandidatstuderende Bingzhi Zhu på Ellebæk, inden hun blev sendt hjem til Kina. »Hav ikke ondt af mig, hav ondt af det danske system,« siger hun.

Statsborgerskab. Det er svært at få dansk statsborgerskab, selv om man er opvokset her. Det ved Jino Victoria Doabi, der bremsede sin egen proces, da hun valgte at læste statskundskab.

Black Lives Matter. Københavns Universitet halter håbløst bagefter, når det gælder tiltag rettet mod minoritetsstuderende, skrev kandidatstuderende Maria Heines i årets mest læste debatindlæg på engelsk.

Se hele listen her.

Seneste