Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Hvorfor regner det stadig ind på Søndre Campus?

Byggesjusk — I 2017 dryppede det på juristerne, når det regnede på KUA3. Nu er det så humanisternes tur. På det indendørs torv på KUA2 står to spande og samler regnvand.

Skraldespand, hverdagsforhindring eller kunstinstallation?

Det er en god ide at kigge ned, når man krydser den store åbne aula på  KUA2, hvor to sorte spande er opstillet med nogle meters mellemrum for at opsamle regnvand i vådt vejr.

Jeg har haft min daglige gang på KUA2, siden KU overtog bygningen, og jeg har ikke ligefrem fået indtryk af, at nogen forsøger at løse problemet

Morten Lustrup, studerende

»De er udmærkede skraldespande,« siger Morten Lustrup, der læser forhistorisk arkæologi. Han vil dog ikke indrømme selv at have benyttet dem til skrald, han konstaterer blot en tendens.

Han har fulgt med i hvordan det har regnet ind i de nyere byggerier på Søndre Campus ad flere omgange i de senere år, og han undrer sig over, at problemet endnu ikke er løst:

»Jeg har haft min daglige gang på KUA2, siden KU overtog bygningen, og jeg har ikke ligefrem fået indtryk af, at nogen forsøger at løse problemet.«

Også rektor blev våd

Og problemet er ganske rigtigt ikke nyt. Allerede i juni 2017 var Uniavisen på sagen. Dengang var det de nytilflyttede jurister, der måtte vænne sig til at blive dryppet på, når de sad i bibliotekets læsesal.

På KUA3 var problemet dengang en fejlprogrammering i den computer, der styrer tagvinduerne. Fejlen medførte, at vinduerne over Juridisk Videncenter åbnede, når det regnede og lukkede, når solen skinnede. Dengang sagde Søren Höffner, der er driftschef for Søndre Campus, at sagen var ved at blive løst.

Bevis - Én studerende eller ansat har syndet og smidt et stykke skrald i regnvejrsspanden.
billede: Anne Lærke Rasmussen
Lillebroren - En stor og en lille spand står midt på torvet på KUA2. Man skal huske at se sig for.
billede: Anne Lærke Rasmussen

I september samme år var den gal igen, og denne gang under intet mindre end et rektorbesøg på Jura. Midt i en rundvisning på det nye KUA3 dryppede det pludselig fra loftet. Denne gang skyldtes det ikke en fejlprogrammering (det problem var angiveligt løst), men en utæt inddækning omkring et tagvindue.

Fakultetsdirektør: Det ‘fikses’ ikke bare

Kristian Boye Petersen, der er fakultetsdirektør på Det Humanistiske Fakultet erkender, at der i flere år har været problemer med at det regner ind, men det er tilsyneladende ikke noget, der er lige til at rette op på.

»Taget har haft utætheder forskellige steder siden vi overtog bygningen, og der har kørt en udbedringssag mod entreprenøren. Derfor ‘fikses’ det ikke bare,« skriver han i en mail til Uniavisen.

Han henviser til driftschef Søren Höffner, som ikke synes helt opdateret på situationen. Tværtimod lader driftschefen til at være uvidende om de opstillede spande. Han skriver i en mail, at fejlprogrammeringen, der forårsagede dryp på juristerne i 2017 er løst for længst, hvorefter han takker for informationen om spandene torvet.

Problemet er utætheder i enkelte tagvinduer, når vejret står i en særlig vinkel
Søren Höffner, driftschef på Søndre Campus

Det nuværende problem ligner også en utæthed omkring tagvinduerne – nu bare på KUA2:

»Problemet er utætheder i enkelte tagvinduer, når vejret står i en særlig vinkel,« skriver Søren Höffner senere til Uniavisen, da han har undersøgt sagen nærmere.

Sagen har været undervejs i noget tid, og flere entreprenører har allerede været på opgaven, men der er tilsyneladende en detalje, der driller, siger han.

Mens humanisterne venter på, at den ikke nærmere definerede detalje kan blive opklaret, så tagvinduerne kan blive tætte, er det måske en ide at opfatte spandene som en kunstinstallation. Alternativt skal humanisterne måske i højere grad benytte spandene til skrald – evt. til glas, papir eller bioaffald, jævnfør Søndre Campus’ manglende affaldssorteringsmuligheder.

Seneste