Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

KU-baseret forskning solgt for en halv milliard

LICENS - Forskning, som udspringer af Københavns Universitet, er blevet solgt for en halv milliard kroner. Professor Kristian Helin og BRIC står bag resultaterne, der kan bidrage til behandlingen af blandt andet kræft.

Biomedicinsk forskning, som udspringer af Københavns Universitet, er blevet solgt for 444 millioner kroner til et amerikansk lægemiddelfirma. Forskning, som kan vise sig at være meget vigtig i behandlingen en række sygdomme, for eksempel kræft.

Det oplyser Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

Det er det danske firma EpiTherapeutics ApS, som udvikler lægemidler med afsæt i biomedicinsk forskning på KU, der torsdag den 7. maj er blevet solgt til amerikanske Gilead Sciences.

Professor ved KU’s Biotech Research & Innovation Centre (BRIC) Kristian Helin og hans forskningsgruppe står bag den grundforskning, lægemiddeludviklingen i EpiTherapeutics ApS bygger på.

»Vi etablerede EpiTherapeutics, da vi havde opdaget en ny proteinfamilie i mit laboratorium på Københavns Universitet. Det har givet en unik mulighed for at skabe bro mellem den grundvidenskabelig kræftforskning og udviklingen af nye lægemidler,« siger Kristian Helin, som er grundlægger af og direktør for BRIC ved KU, hvor forskningen har fundet sted.

Det drejer sig om grundforskning i epigenitik, som vedrører det regulatoriske system, der styrer menneskets gener.

EpiTherapeutics ApS har hidtil været ejet af forskere ved KU og Novo Seeds, Lundbeck Fonden Emerge, SEED Capital og Merck Sorono Venture. Københavns Universitet ejer ikke EpiTherapeutics ApS, men firmaet blev i 2008 etableret på baggrund af en licensaftale med KU.

lene.munk-petersen@adm.ku.dk

Seneste