Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Coronavirus

Coronavirus

Københavns Universitet aflyser ny kvote 2-optagelsesprøve på grund af coronakrisen

Kvote 2-ansøgere skulle for første gang have taget en kognitiv test, men på grund af COVID-19-smittefare, har man ændret optagelsesproceduren. Ansøgere til Københavns Universitet på kvote 2 vil stadig skulle igennem et interview.

1
Coronavirus

Video: Mød de ansatte med »kritiske funktioner«, der stadig tager på arbejde

Coronavaccine, akut syge heste og en streamingtjeneste, der driller, er tre ting, der kvalificerer til fysisk fremmøde på Københavns Universitets lukkede campus.

1
Coronavirus

Alle eksamener på Københavns Universitet rykker online indtil sommerferien

Studienævn får mulighed for at udskyde specialefrister med en måned, men kun på uddannelser, der er særligt hårdt ramt af coronakrisen.

1
Coronavirus

En hær af lægestuderende tager kampen op mod corona: »Det kan blive voldsomt«

Medicinstuderende på Københavns Universitet er blandt dem, der er trådt til på landets hospitaler under den største sundhedskrise i nyere tid. Tre af dem fortæller her om mødet med coronavirus.

1
Coronavirus

Vælgerne trasker efter deres politiske ledere, når de vurderer kriser som COVID-19

1
Coronavirus

Angst og ensom i coronaland: »Det er svært at gøre helt normale ting – som at stå op«

Engelskstuderende Anna Nørgaard Sørensen opfordrer Københavns Universitets ledelse til at se på, hvordan de kan hjælpe de pressede hjemsendte studerende: »Jeg ved, at jeg ikke er den eneste, der sidder i den her situation. Vi er mange, der har brug for hjælp.« Prorektor siger, at flere tiltag er på vej.

1
Coronavirus

Yngre, lavtuddannede mænd med lav tillid til politikerne vurderer coronaepidemien som mindst alvorlig

Mens jernet er brandvarmt, er to forskere i gang med at analysere danskernes syn på coronakrisen. Alder, køn, uddannelse og politisk ståsted har betydning.

1
Coronavirus

Københavns Universitets præster står klar til at hjælpe studerende under coronapres

Hvis man lider af angst eller OCD, kan coronakrisen virkelig trigge noget i en, siger studenterpræst Inger Lundager. Vi tog en snak over Zoom med præsten, som har masser af tid til samtaler om det, der er svært.

1
Coronavirus

De første danske coronapatienter har nu fået lovende medicin

De første danske coronapatienter har fået præparatet Remdesivir. Forsker fra Københavns Universitet, der leder forsøget, siger, at resultaterne måske allerede kan ligge klar i slutningen af april.

1
Coronavirus

Maria hørte rygter om grænselukning og skyndte sig hjem – og væk fra sit feltarbejde

»KU havde sendt en mail ud om, at udvekslingsstuderende gerne måtte blive i udlandet, hvis de følte sig trygge, men det gjorde jeg ikke.«

1