Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Coronavirus

Coronavirus

Efter protester: Fakultet rykker eksamener online

»Det er rent ud sagt en lortesituation, men det er en nødvendig beslutning at gøre eksamenerne digitale, for i sidste ende handler det om folks sikkerhed og tryghed. Det er det vigtigste.«

1
Coronavirus

Corona: Farvel til julefrokosten, goddag til hjemmekontoret

Det vigtigste først: Undervisning og eksaminer bliver afholdt som planlagt. Dog kommer Københavns Universitet ikke udenom, at regeringens nye corona-anbefalinger betyder, at en stor del af universitetets medarbejdere bliver sendt tilbage til hjemmekontorerne.

1
Coronavirus

»Jeg er bekymret for, at der bliver lukket ned, og vi skal have onlineforelæsninger igen«

Nye coronarestriktioner får studerende til at frygte onlineundervisning, ændrede eksamener og endnu et fald ud af normaliteten. Men selve smitterisikoen bekymrer dem ikke.

1
Coronavirus

Regeringen vil indføre krav om coronapas på universitetet

Studerende og ansatte skal have et gyldigt coronapas for at færdes på campus. Det lagde regeringen op til på et pressemøde onsdag eftermiddag.

1
Coronavirus

Lone Simonsen: »Man ser ikke længere ned på forskere, der er meget i medierne«

Under den første nedlukning snakkede Lone Simonsen med journalister 10-14 timer om dagen – og var ved at blive vanvittig. Men, siger hun, det er ikke interessant at vide noget, hvis man ikke kan give det videre.

1
Coronavirus

»De behøver jo ikke at råbe og skrige af mig. Det er ikke mig, der skal vaccinere dem«

Professor Jan Pravsgaard Christensen har været frustreret over, at nuancerne ikke altid kommer med, når han udtaler sig om corona i medierne. Konsekvensen har han kunnet se i sin indbakke.

1
Coronavirus

Jens Lundgren om coronadebatten: Dialogen ændrede sig, og flere kom med voldsomme udsagn og besynderlige teorier

Det gode er, at mange har kunnet bruge det, han har sagt i en svær tid. Det nedslående har været mødet med »den mørke del af Danmark«. Og så var der noget med nogle mink …

1
Studieliv

»Da sommeren kom, var jeg stadig i tvivl«

Augusta Bork Larsen startede på jurastudiet i 2020. Nu begynder hun forfra på Statskundskab.

1
Studieliv

»Jeg ved ikke, hvor jeg skal gå hen, når vi har pause mellem forelæsningerne« 

Teologistuderende Oliver Andreas Reinhold Stoltz kender ikke rigtigt de andre på sin årgang endnu. Men han har fundet et stort socialt fællesskab i fredagsbarudvalget og tutorgruppen. 

1
Uddannelse

Sådan skabte hun et godt onlinefællesskab blandt sine førsteårselever på Jura

Da universitetet var i undtagelsestilstand, så Wendy Meng det som sin opgave både at gøre noget ekstra for de studerendes trivsel og for at fange og fastholde deres interesse.

1