Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Coronavirus

Vi skal passe ekstra godt på de studerende lige nu, siger denne lektor

Det er vigtigt, at underviserne viser de studerende, at de er der for dem og bekymrer sig om dem, siger studieleder på Institut for Matematiske Fag på Københavns Universitet Fabien Pazuki.

Undervisningen er aflyst, og vi isolerer os selv for at passe på hinanden. Og denne corona-lock down kommer på et dårligt tidspunkt, for vi er kun så småt kommet ud af vintertritessens faste greb, og nu kan vi se frem til uger, måske mere, uden særlig meget menneskelig kontakt. Derfor er det vigtigt, at underviserne er der for de studerende.

Det er hovedpointerne i en mail, studieleder på Institut for Matematiske Fag på Københavns Universitet, lektor Fabien Pazuki, sendte rundt til sin afdeling i sidste uge.

»Mange studerende lever alene på værelser eller i lejligheder, og at være isoleret er hårdt for mennesker. De studerende er både pressede, fordi det er hårdt at være studerende og hårdt at lære, og nu er de også isolerede,« siger han.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Ud over at være studieleder, underviser Fabien Pazuki i talteori. Han mærker især, at de studerende er bekymrede for, hvad lukningen af universitetet betyder for deres eksamener. Normalt, når han underviser, er der en pause i midten af forelæsningen, hvor de studerende kan komme op og spørge ind til undervisning og eksamen, men den mangler nu.

»De er under rigtig meget pres med eksamenerne, og jeg vil gerne have, at de ved, at vi ved det.«

Han opfordrer sine kolleger på Københavns Universitet til at være aktive og proaktive med de studerende i denne tid.

»Selv om det bare er e-mails, så send dem med jævne mellemrum. Jeg tror, det er virkelig vigtigt at få beskeder og information fra sine undervisere, for vi startede dette semester sammen, så de ved også, hvem jeg er. Det er vigtigt, de ved, at vi er der for dem og håber, de har det godt.«

LÆS OGSÅ: Julie er bange for at forsumpe, mens universitetet er lukket

Fabien Pazuki er gået i gang med at lave onlineundervisning for de studerende, men det er ikke uden udfordringer. Når kurser har 200 studerende, som er vant til at komme til forelæsning sammen, er det svært at forbinde 200 studerende og en underviser til dialog i et onlinerum. På sine kandidatkurser underviser han i et lille auditorium med fire tavler, han kan skrive på undervejs, og det er en svær undervisningsform at konvertere til online. De studerende arbejder normalt også sammen i små grupper.

»De arbejder sammen, de forbereder deres eksamener sammen, de har deres egen lille tavle, hvor de kan teste ideer. Det er noget, de studerende bruger meget. Som studerende tager man også til en ny undervisningsuge for at møde sine venner. Alt det er taget væk nu.«

Under omstændighederne synes han, underviserne har gjort det godt, og han understreger, at han er glad for undervisningsteamets hjælp og indsats.

»Den største udfordring for os har været, at der ikke har været nogen planlægning. Vi skynder os helt vildt og arbejder aftener og weekender for at håndtere situationen. Det er ikke nogens skyld, men situationen er vanvittig. Det tager normalt lang tid at planlægge onlineundervisning, men det her er jo en nødsituation.«

LÆS OGSÅ:10 tips til at komme videre med dit projekt, mens du er i corona-isolation

Han arbejder på at få etableret onlineundervisning, hvor han kan interagere med de studerende på video, imens han underviser. Det er også en måde at bekæmpe isolationen og føle, at man stadig er i kontakt med hinanden.

»Vi er nødt til at række ud til de studerende og være der for dem lige nu, for senere vil det måske være for sent, for så er de blevet deprimerede,« siger han.

Seneste