Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Facebook-siderne du skal følge

FOMO - Facebook er fortrinligt til at følge med i, hvad der foregår på studiet. Der er de store, kendte grupper, og så er der også alle de små nichegrupper. Vi har forsøgt at finde dem for dig. (opdateret august 2016)

Der er de helt store Facebook-grupper, du som studerende på Københavns Universitet bør være medlem af. Begynd med at ‘like’ KU’s officielle Facebook-side.

Nu kan du snævre dig ind: Har du din daglige gang på KUA, er Det Humanistiske Fakultets side et must, er du en del af Det Natur- og Biovidenskabelig Fakultet, så må du hellere få meldt dig ind i SCIENCE-gruppen og så videre.

Så er der din uddannelses gruppe – om det er Antropologi, Matematik eller Musikvidenskab, så er der én – find den og meld dig ind, det er ofte her, du hører om arrangementer, studiejob, bogsalg og så videre.

Nogle af uddannelserne har også valgt at have en separat gruppe til salg af bøger – for eksempel Psykologi og Jura. Det er en god idé at finde den gruppe også, da der kan være mange penge at spare og hente ved at købe og sælge bøger studerende imellem. Og så er der de mange andre grupper, der er specifikke for din uddannelse – for eksempel har de filosofistuderende en filosofisk læseklub.

Og så er der de andre Facebook-grupper – de mere kulturelle, sociale, faglige på tværs af uddannelserne og de studenterpolitiske. Vi har forsøgt at finde frem til nogle af dem – men der er sikkert mange flere, og dem må I meget gerne dele med os i kommentarsporet!

De festlige

Her følger – i alfabetisk orden (fordi intet er mere festligt end alfabetisk indeksering!) – listen med Facebook-links til næsten alle KU’s studentercafeer og fredagbarer. Like og kig forbi.


Fredagsbaren på Frederiksberg Campus.


Café og fredagsbar Tværkulturelle og Regionale Studier (ToRS) på KUA.


Café og fredagsbar for studerende på Nørre Campus.


Café og fredagsbar studerende på SAXO-instituttet på KUA.


Fredagsbaren på Farmeci på Nørre Campus.


Fredagsbar for geologi- og geografistuderende på Østre Voldgade.

Jurabaren arrangeres af Juridisk Diskussionsklub (JD), som opretter separate eventsider på Facebook til hver fredagsbar. Find JD her.


Café og fredagsbar på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk.


Café og fredagsbar for studerende på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, CSS, Østre Farimagsgade


Café og fredagsbar tilknyttet Biocentret for alle studerende på Nørre Campus.


Café og fredagsbar på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på KUA.


Café og fredagsbar på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på KUA.


Café og fredagsbar på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på KUA.


Café, fredagsbar og meget mere for de studerende på Panum.


De teologistuderendes bar på Købmagergade.

De ekstra hyggelige


Når du finder Studenterhuset i Indre by – ved siden af Rundetårn – vil du hurtigt opdage, at du ikke er den eneste. Her mødes folk i læsegrupper, til en kop kaffe med vennerne, til debatarrangementer, koncerter og events and much more. Studenterhuset er mødestedet for de mange internationale studerende på KU – og du kan også finde studiepladser og mulighed for at booke lokaler til studierelevante aktiviteter og møder. Og, siger Studenterhuset: “Det bedste er, at alle KU-studerende automatisk er medlemmer! Bare vis dit studiekort og få gode rabatter.”


Studentermenigheden SMiK er et fællesskab og en samling tilbud til studerende – og ansatte – ved højere læreanstalter i København. Her kan du blandt andet komme i kontakt med studenterpræsterne.


Et rum, hvor studerende kan inspirere hinanden og berige universitetets vægge med deres værker. Af studerende, for studerende.


Er du færing? Humla er en studenterforening for færøske studerende på KUA. Der findes også færøske foreninger på Jura (FÚL) og Psykologi (SÁL).


For dig med grønne fingre! Oasen er et uderum for KU-studerende med grønne idéer og mod på bæredygtige løsninger.


Studenterhusets Arts & Crafts Club er åben for alle studerende uanset kunstnerisk kunnen eller ambition.


Københavns Universitets egen radiostation, drevet af frivillige studerende.


Dansk-Tyrkisk Akademiker Union er en frivillig non-profit landsforening med lokalforeninger på syv universiteter i Danmark, stiftet af dansk-tyrkiste akademikere for dansk-tyrkiske akademikere.


KU’s største fodboldturnering – tilmeld dit hold via facebook-siden.

De hardcore faglige


Netværk af studerende, som ønsker at fremme debat om international politik. Foreningen er åben for alle, men består hovedsageligt af studerende fra Statskundskab på KU.


Koordinationen for Kønsforsknings formål er at styrke kønsforskning som uddannelses- og forskningsdisciplin og at skabe synergi mellem forskere på KU og i Danmark.


Organisation, som beskæftiger sig med aktuelle globale begivenheder, internationale forbindelser, diplomati og dagsordenen for FN.


Diskuterende Asiateres Kollokvium er et uformelt forum for udveksling, diskutering og konspirering af aktuelle problemstillinger i Asien.


Forening for skønlitteratur på KU, som arrangerer foredrag med bl.a. politikere om, hvordan skønlitteratur kan tilføre dig erfaringer, som du måske ikke ellers ville gøre dig, og som du tilmed kan bruge i dit professionelle liv.


Space. The final frontier. På Dark Cosmology Centres Facebookside kan du følge med i, hvad der sker inden for forskning og uddannelse omkring det fjerne Univers: supernovaer, sorte huler, mørkt stof, mørk energi og kosmisk støv.

De uddannelsespolitiske


KU’s fælles studenterorganisation, der samler alle universitetets studerende på tværs af fag og politisk overbevisning.


KU’s borgerlige studenterorganisation på Københavns Universitet.


Den socialdemokratiske studenterorganisations afdeling i København.


Den oprørske gruppe, som eksisterer både på KU, RUC og AU, udfordrer den dominerende måde at tænke og tale om universitetet på i dag og fremsætter nye idealer.


En gruppe universitetsansatte fra flere universiteter, heriblandt KU, er gået til kamp mod kortsynede indgreb i universitetet.


DSF er landsorganisation for de studerende på lange videregående uddannelser.

Læsestof af studerende til studerende


Tværfagligt magasin for uddannelserne på CSS.


Filosofis tidsskrift.


Kunst- og Kulturvidenskabs tidsskrift.


Histories tidsskrift.


Studerende fra statskundskab udgiver dette magasin.


Endnu et tidsskrift fra uddannelserne på CSS, udgives af DJØF.


Tidsskriftet belyser et bredere felt af nordisk litteratur gennem faglige artikler, interviews, kunstneriske og skønlitterære bidrag.


Udkommer to gange årligt med et temanummer, som henvender sig til både forskere, studerende og fagfolk indenfor det antropologiske arbejdsområde.

Det til dig med udrejselængsel


Her kan alle KU-studerende få inspiration til studieophold i udlandet (siden administreres af International Uddannelse & SU på KU).

Nå, jo, og så er der da lige…


Ananas i egen juice-alarm!!! Absolut ikke uvildige kilder (os selv) synes, det er et acceptabelt sted. Vi deler egne og andres historier og spørger dig om ting og sager. Håber vi ses.

uni-avis@adm.ku.dk

# Skriv kommentar
Del

Deltag i debatten

Seneste