Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Facebook-siderne du skal følge

Fomo — Facebook er fortrinligt til at følge med i, hvad der foregår på studiet. Der er de store, kendte grupper og sider, og så er der også alle de små nichegrupper. Vi har forsøgt at finde dem for dig.

Denne artikel blev udgivet 8. august 2016. Vi har opdateret den 1. august 2017. 

Som studerende på Københavns Universitet er der en lang række Facebooksider, som kan være smarte at følge med på, hvis man gerne vil have styr på hvad der sker rundt omkring på universitetet. Der er både de helt store Facebooksider, som er relevante for alle studerende og de små interne nichegrupper, der kun tæller en håndfuld mennesker. Vi har været Facebook rundt og giver nogle bud på, hvordan du holder dig opdateret.

Du kan starte med at trykke ‘like’ ved KU´s officielle Facebookside. Siden har over 49.000 ‘likes’.

Nu kan du langsomt snævre det ind. Først er der de store campus-grupper, såsom KUA, Nørre Campus og Frederiksberg Campus, hvor man kan spørge de andre studerende om bogkøb i Academic Books, tværfaglige foreninger og det der med at finde rundt på Campus. Derudover har flere fakulteter deres egne sider på Facebook, hvor du kan følge med i de mere officielle studenterpolitiske udmeldinger. Her er for eksempel siderne for Det Juridiske og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Nu er vi nået til din faggruppe – om det er Antropologi, Matematik eller Musikvidenskab, så er der en – find den, og meld dig ind! På faggrupperne foregår der meget på daglig basis og det er her du kan finde ud af hvem der mangler en studentermedhjælp på deres arbejde, hvilke af de søde tutorer der tager til fredagsbar, og om der er romkugler i kantinen i dag.

Nogle fag har valgt at have en separat gruppe til køb og salg af studiebøger, for eksempel Psykologi, Statskundskab og Jura. Der kan være mange penge at spare ved at købe brugte bøger af de andre studerende – prismæssigt ligger de fleste af bøgerne til halv pris af Academic Books eller Saxo. Udover bogsalgsgrupperne er der mange andre grupper, som er specifikke for lige præcis din uddannelse.

Hvis du finder din stamholds-gruppe, din årgangs- eller semestergruppe og din faggruppe, burde du kunne finde alle de relevante oplysninger, du skal bruge for at komme godt fra start.

Hver uddannelse har mange foreninger internt på studiet (som også har sider, og grupper, og introarrangementer, og foredrag), men hvis du finder din stamholds-gruppe, din årgangs- eller semestergruppe og din faggruppe, burde du kunne finde alle de relevante oplysninger, du skal bruge for at komme godt fra start.

… Og så er der alle de andre Facebookgrupper. Der er de kulturelle, de sociale, de tværfaglige, de studenterpolitiske og mange flere. Vi har forsøgt at finde frem til nogle af dem, men vi har garanteret glemt nogle, og dem må I meget gerne dele med os i kommentarerne!

De festlige

Her følger – i alfabetisk orden – listen med Facebooklinks til næsten alle KU´s studentercafeer og fredagbarer. Like og kig forbi til en kold tuborg (eller en sodavand)


Fredagsbaren på Frederiksberg Campus.


Café og fredagsbar på ToRS (Tværkulturelle og Regionale Studier). Du finder den på Søndre Campus


Café og fredagsbar for studerende på Nørre Campus.


Café og fredagsbar for studerende på SAXO-instituttet. Café Helga ligger på Søndre Campus


Fredagsbaren for de Farmecistuderende på Nørre Campus.


Fredagsbar for geologi- og geografistuderende på Østre Voldgade.


Jurabaren arrangeres af Juridisk Diskussionsklub (JD), som opretter begivenheder på Facebook til hver fredagsbar.

Kaféen er café og fredagsbar for de studerende på Engerom (Institut for Engelsk, Germansk og Romansk)


Café og fredagsbar for de samfundsvidenskabelige studerende på CSS.


Café og fredagsbar, som er tilknyttet Biocentret, men er åben for alle studerende på Nørre Campus.


Café og fredagsbar på MEF (Institut for Medier, Erkendelse og Formidling).


Café og fredagsbar på INSS (Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab).


Café og fredagsbar for IKK (Institut for Kunst- og Kulturvidenskab) på Søndre Campus.


Café, fredagsbar og meget mere for de studerende på Panum, hvor de sundhedsvidenskabelige studerende læser.

Teobar på Søndre Campus er de teologistuderendes fredagsbar.


Og til sidst: ikke et link til en fredagsbar, men til årets fest. KU’s Forårsfestival samler studerende og ansatte (sådan omkring en 15.000-20.000 af dem) til en sædvanligvis fantastisk endagesfestival i Universitetsparken. Følg deres fb-sideog få mere at vide om næste års festival, som løber af stablen engang i maj.

 

De særligt hyggelige


Studenterhuset er et populært mødested for alle KU´s studerende. Her mødes folk i læsegrupper, til en kop kaffe med vennerne, til debatarrangementer, koncerter og meget meget andet. Studenterhuset er mødestedet for de mange internationale studerende på KU. Du kan også finde læse- og studiepladser ovenpå. Alle KU-studerende er automatisk medlem. Du skal bare vise dit nyerhvervede studiekort, og så får du altid rabat.


Studentermenigheden SMiK er et fællesskab og en række tilbud til studerende og ansatte. Her kan du blandt andet deltage i debatter om den moderne kristendom og komme i kontakt med KU´s studenterpræster.


Her finder du pop-up events og ferniseringer hvor andre studerende har beriget universitetets hvide(eller gullige) vægge med deres værker.


Er du færing? HUMLA er en studenterforening for færøske humaniorastuderende. Der findes også færøske foreninger på Jura (FÚL) og Psykologi (SÁL).


Den her er for dig med grønne fingre! Oasen er et uderum for KU-studerende med grønne idéer og mod på bæredygtige løsninger.


Studenterhusets Arts & Crafts Club er åben for alle studerende – uanset kunstnerisk kunnen eller ambition. Mest for hyggens skyld.


Københavns Universitets helt egen radiostation, som drives af frivillige studerende.


Dansk-Tyrkisk Akademiker Union er en frivillig landsforening, stiftet af dansk-tyrkiske akademikere for dansk-tyrkiske akademikere.


Her finder du KU’s største fodboldturnering. Turneringen afholdes i den skønne tid hvor vinter bliver til forår og der loves, at både græsset og øllen er grøn.

De hardcore faglige


Netværk af studerende, som ønsker at fremme debat om international politik. Foreningen er åben for alle, men består hovedsageligt af studerende fra Statskundskab.


Koordinationen for Kønsforsknings formål er at styrke kønsforskning som uddannelses- og forskningsdisciplin og at skabe synergi mellem forskere på KU og rundt i Danmark.


Her er en organisation, som beskæftiger sig med aktuelle globale begivenheder, internationale forbindelser, diplomati og dagsordenen for FN.


Forening for skønlitteratur på KU, som arrangerer foredrag med blandt andet politikere om, hvordan skønlitteratur kan give dig erfaringer og nye oplevelser, som du kan bruge i dit professionelle liv.


Space. The final frontier. På Dark Cosmology Centres Facebookside kan du følge med i, hvad der sker inden for forskning og uddannelse omkring det fjerne Univers: supernovaer, sorte huler, mørkt stof, mørk energi og kosmisk støv.

De uddannelsespolitiske


KU’s fælles studenterorganisation, der samler alle universitetets studerende på tværs af fag og politisk overbevisning.


Hold tungen lige i munden – Her finder du Konservativ Ungdoms (KU´s) studenterorganisation på Københavns Universitet (KU).


Det politiske centrum-venstres studenterorganisatoriske afdeling i København.


Denne oprørske gruppe vil udfordre den dominerende måde at tænke og tale om universitetet på. De holder seminarer, som undersøger hvad (ud)dannelse er, taler mod kvantificering af viden og søger et autonomt universitet.


En gruppe universitetsansatte fra flere universiteter, heriblandt KU, er gået til kamp mod indgreb i universitetet, som styres af New Public Management, konkurrencestaten, bureaukrati og vækstfilosofi.


DSF er landsorganisationen for de studerende på lange videregående uddannelser.

Studentermagasiner

Tværfagligt magasin for uddannelserne på CSS.


Filosofis(k) tidsskrift.


Kunst- og Kulturvidenskabs tværfaglige tidsskrift.


Tidsskrift for universitetets historikere-in-spe.


MED ANDRE ORD er institutbladet på Institut for Statskundskab. Bladet skrives, redigeres og udgives af frivillige studerende.


Endnu et tidsskrift fra CSS, udgives af DJØF.


Tidsskrift om nordisk litteratur med faglige artikler, interviews, kunstneriske og skønlitterære bidrag.


Udkommer to gange årligt med et temanummer, som henvender sig til både forskere, studerende og fagfolk på antropologi.

Den til dig med udrejselængsel


Her kan alle KU-studerende få inspiration til studieophold i udlandet. Siden administreres af International Uddannelse & SU på KU.

Nå, jo, og så er der da lige…

Absolut ikke uvildige kilder (hint: os selv) synes, at det er et herligt sted at få alle sine KU-relaterede nyheder fra. Vi deler egne og andres historier og spørger dig om ting og sager. Håber vi ses!

uni-avis@adm.ku.dk

# Skriv kommentar
Share

Join the discussion

Seneste