Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Politik
Univalg — Den nystiftede liste KU-Fest.dk mener, at mange studenterpolitikere har glemt, hvem de er til for. Deres reaktion er simpel: De går til valg på at lave fede fester.
Navnet KU-Fest.dk skal tages bogstaveligt.
Den nystiftede liste stiller op til bestyrelsen, og vil bruge alle de midler, de samler sammen, til at holde gode fester. Fester med vilde diskodansegulv, fester med brætspilslokaler ved siden af floor eller silent discos. Mulighederne er mange.
Det siger spidskandidat og matematikstuderende Nicolas Arnvig, der også fik ideen til listen efter en fest, nærmere bestemt en hyttetur, hvor en af hans medstuderende udfordrede ham til at stille op til bestyrelsen.
»Fester er noget, alle kan forstå,« siger han.
LÆS OGSÅ: Der er valg. Det er vigtigt. Hvad skal du gøre? Her er en guide.
Spørgsmålet er, om det også er en mærkesag, der hører hjemme i en valgkamp til bestyrelsen?
Det mener han i høj grad.
Festerne er nemlig ikke bare målet i sig selv, mærkesagen skal også ses som en reaktion på det, Nicolas Arnvig ser som en tendens blandt studenterpolitikerne: De glemmer, hvem de er til for. De taler om store mærkesager, grøn omstilling, udflytning og SU, men de forsømmer at kæmpe for de studerende, hvor det kan mærkes.
Studenterpolitik skal gavne vores studiemiljøer. Har vi ikke et godt miljø, kan det være lige meget.
Nicolas Arnvig, spidskandidat, KU Fest
Han er særligt kritisk over for Studenterrådet, som han har en fortid i, men nu har forladt efter uenigheder. Han beskylder organisationen for at være for langt fra de studerende og være for dårlige til at inddrage de forskellige studenterorganer rundt omkring på universitetet.
»Det havde været lettere at skrive sig op på en anden liste, men jeg gad ikke Studenterrådet, Frit Forum eller Konservative Studerende. Jeg synes ikke, de gør en forskel. Det er store tanker uden handling. Man skal ikke være bange for de større perspektiver. Det er jeg heller ikke, jeg spiser selv vegetarisk og sorterer mit affald, og jeg vil også gå ind i en aktiv kamp for at gøre universitetet til et grønt foregangsuniversitet. Men man skal ikke glemme sit bagland, de studerende,« siger han.
»Det bliver for meget nogle politikertyper, det bliver for meget snak. Vi kan alle sammen blive enige om, at vi skal være grønnere, at udflytningsplanerne er træls, at vi skal have studieboliger, der er til at betale, jamen okay, så giver vi hånd på det og skriver under på et papir, men hvornår sørger vi for, at det rent faktisk sker,« spørger han.
Nicolas Arnvig vil i stedet sætte fokus på det helt konkrete, det helt nære.
Selv sidder han i blandt andet universitetets studiemiljøråd og er suppleant til Akademisk Råd. Og han nævner, at han som tidligere økonomisk formand for SCIENCErådet – og ivrig revyskuespiller – sørgede for at skaffe både en indkøbsaftale på øl, så de studerende kan handle billigere i barerne rundt omkring på campus og 120.000 kroner til at reparere den teaterscene, der vippede under vægten fra de optrædende. Det resulterede i bedre forhold for revyfolkene.
Han regner egentlig ikke med at blive valgt ind i universitetets bestyrelse. Så hver en krone, som KU-Fest måtte optjene som følge af universitetsvalget, skal gå til fester. Han lufter eksempelvis tanken om at bruge en større sum på en DJ-pult, hvis der bliver penge til det.
»Det kunne være fedt for studiemiljøet,« siger han
»Og studenterpolitik skal gavne vores studiemiljøer. Har vi ikke et godt miljø, kan det være lige meget.«
Hvorfor lige fester? Hvorfor ikke bedre affaldssortering eller noget tredje?
»Det er jo ikke vores ansvar. Jeg synes, der skal være god affaldssortering, men det er universitetets ansvar. Det skal de bruge deres penge på. Vi skal være kritiske og konstruktive, når vi arbejder med ledelsen, men det kan altså ikke være de studerendes penge, der bliver brugt på at løse den slags problemer.«
»Alle ved, hvad en fest er. Det kunne i hvert fald være fedt at lave nogle fester på det her campus og også på Søndre og City Campus. At holde fester på de store fakulteter til at starte med og måske de mindre i Nødebo og på Djursland siden,« siger han og lægger op til, at det skal ske i samarbejde med de lokale festudvalg.
Er der en af de andre kandidater du beundrer?
»Jeg har lyst til at sige Politrådet.«
»Jeg ved godt nok ikke, hvem deres spidskandidat er (det er Christian Ramon, red.), men jeg har respekt for, at de turde sige fra og melde sig ud af Studenterrådet. De var uenige i, hvordan pengene blev brugt, ligesom jeg selv var,« siger han og kritiserer blandt andet Studenterrådet for at bruge for mange midler på en studenterhåndbog og nye logoer til fagrådene.
Hvad laver du i din fritid?
»Jeg sidder i en masse udvalg, jeg prøver at skære ned. Derudover går jeg på vores studenterbar, spiller brætspil med vennerne, og når jeg bare er mig selv, spiller jeg klaver. Jeg har spillet klassisk og jazz, men jeg har ikke spillet nok med andre. Det irriterer mig lidt.«