Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Frit Forum: HUMrådets aktivisme fortjener ikke sammenligning med '68

Blokade — Det hjælper ikke at blokere kontorer eller kapre talerstolen til årsfesten. De studerende skal lytte i stedet for at larme.

I disse dage blokerer studerende dekanens kontor på Det Humanistiske Fakultet. Det gør de i protest mod en ny målplan, der vil se på fagsammenlægninger, hvor det giver faglig såvel som økonomisk mening. HUMrådet argumenterer for at fagsammenlægninger i virkeligheden er lig med faglukninger.

LÆS OGSÅ: HUM-studerende vil fortsætte blokade, indtil de får deres vilje

Et andet bekymringspunkt er, at bredbåndskurserne vil forhindre studerende i at kunne blive gymnasielærere. Denne bekymring er naturligvis legitim, og hvis det er reelt, støtter vi selvfølgelig op om protesten. Men vi har ret svært ved at forestille os, at dekanen nogensinde vil lave fagsammenlægninger, der medfører, at visse studerende ikke kan blive gymnasielærere. Dette ville simpelthen ikke give mening – og hvad skulle bevæggrunden være?

Det ærgrer os helt enormt at vi studerende bliver ’repræsenteret’ af folk, der på ingen måde er villige til at indgå i en saglig og pragmatisk dialog med dekanen. Vi køber simpelthen ikke præmissen om at sætte lighedstegn mellem studenteroprøret i 60’erne med denne situation.

LÆS OGSÅ: Studenteraktivister kuppede årsfesten: »Vores ’68 er nu, i dag«

Sommetider skal vi lytte i stedet for at larme.
*

Dekanen har jo været villig til at lytte på de studerende – men det kan da ikke komme som en overraskelse, at han ikke ønsker at imødekomme ultimative krav. Desuden medfører blokaden, at studerende går glip af værdifulde vejledningstimer.

LÆS OGSÅ: Prodekan: Uenighed er fint, men vi skal passe på hinanden

Det er meningen, at HUMrådet skal repræsentere de studerendes interesser. Men hvilke interesser varetager de, når deres protester går ud over de studerende og de ansatte på fakultetet? Vi tror ikke på, at man opnår det tilsigtede mål med denne form for aktivisme. Det hjælper efter vores mening ikke noget at blokere indgangen til et kontor eller kapre talerstolen til årsfesten. Det medfører blot at ledelsen på KU bliver godt og grundigt irriteret på de studerende.

Kære medstuderende, skal vi ikke blive enige om, at vejen frem ikke er at besværliggøre hverdagen for andre studerende? Lad os gå ind i denne måned, hvor også universitetsvalget er placeret, og bevise over for Københavns Universitet, at vi har fortjent at blive inddraget i de beslutninger, der tages på ledelsesniveau. Men for at gøre os fortjent til dette, skal vi sommetider lytte, i stedet for at larme.

LÆS OGSÅ: HUMrådets svar: Vi larmer ikke for larmens skyld, men for uddannelsernes

Seneste