Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Debat
Usynligt arbejde — Univalget er igen over os. Men vi må ikke glemme, at den virkelige kamp sker de resterende 360 dage i løbet af året.
DEBATINDLÆG
Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribenternes egen holdning.
Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.
Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.
Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.
Efter seks års studenterpolitisk arbejde i diverse råd og organer træder jeg veltilfreds tilbage, når min bestyrelsesperiode stopper til januar.
De mange års univalgkampe har givet mig privilegiet at repræsentere de studerende i både Studienævn, Akademisk Råd og bestyrelsen. Et privilegium, som har fået mig til at kæmpe hele året rundt for studerendes rettigheder, for vores trivsel og for vores uddannelser.
Og den kamp kan være svær at se. Der er ingen, der forventer, at man som studerende holder styr på studiet, arbejdet og det sociale og så også liiige får tjekket, hvad der sker i studienævnet, akademisk råd og bestyrelsen.
Når der sker noget i folketinget, har vi medierne til på en eller anden måde at holde os opdateret. Men selvom vi har Uniavisen, som vi alle er rigtig glade for, sker det meste arbejde stadig i det skjulte.
LÆS OGSÅ: Der er valg. Det er vigtigt. Hvad skal du gøre? Her er en guide
Samtidig er det jo den kamp, der er den vigtige. Det er der, forandringen sker. Men hvordan skal man have en jordisk chance for at vide, hvem det så faktisk er, der gør arbejdet? Det er jo en umulig opgave, som selv ikke kaffe ad libitum i en uge for alvor løser.
Jeg mener, at din stemme skal sættes på Studenterrådets kandidater og de fagråd og fakultetsråd, der udgør vores brede organisation. Og selvfølgelig synes jeg det, vil du sikkert tænke. Men den bias kommer af, at jeg ved, de vil gøre arbejdet.
Jeg ved, at når SAMF-Rådet kæmper imod de nuværende planer for udflytning, kommer de også til møderne. I modsætning til Frit Forum, som kører på samme mærkesag, men ikke kom til fakultetets sidste fællesmøde.
En sag, som Frit Forum gik til valg på sidste år, men har overladt det til Studenterrådet at kæmpe for
LÆS OGSÅ: Fakultetsråd i fælles opråb: Flytning truer studiemiljøet
Jeg har også oplevet, at Konservative Studerende forsøgte at tjene point på offentligt at kæmpe imod afskaffelsen af sommerskolefaget ’Offentlig Ret’ på statskundskab. Men da sagen skulle diskuteres i Studienævnet, var deres repræsentant ikke til stede.
Og det nyeste eksempel er selvfølgelig, at Studenterrådet efter et års hårdt arbejde har fået KU med på en aftale om, at der skal være gratis bind og tamponer på KU. En sag, som Frit Forum gik til valg på sidste år – og lader til at gøre igen i år – men har overladt det til Studenterrådet at kæmpe for imellem univalgene.
Vores repræsentanter kan heller ikke nødvendigvis komme til alle møder. Vi bliver syge som alle andre, og nogle gange må vi også lave nogle hårde prioriteringer. Men takket være fagrådet eller fakultetsrådet vil der stå en suppleant klar.
LÆS OGSÅ: Det er slut med toiletpapir i trusserne på KU
Der vil være et fællesskab af medstuderende, som kan træde til og ikke mindst sparre, støtte og kæmpe kampen sammen med vores nye indvalgte.
Og her vil den kritiske læser sikkert tænke ’hmm, det skal han jo sige’. Men dét er netop glæden ved jeres fagråd: Du er nemlig altid velkommen til at tage med og se det med dine egne øjne. I fagrådet finder du et fedt fællesskab, hvor vi sammen skaber forandring.
Jeg håber, du vil stemme på Studenterrådet – vi gør også arbejdet efter valget.
Univalget finder sted fra den 25. til den 29. november, og du kan stemme her.