Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Studieliv

Dit studiematch på mælkevejen

Astrologi — Er dit studievalg som skrevet i stjernerne? Uniavisens studenterjournalister kommer dig til undsætning, så du ikke længere skal tvivle på, om dit studie også er dit astrologiske match.

Stenbuk (22. december-20. januar)

Kendetegn: Fornuftig, ambitiøs, hårdtarbejdende, realistisk, kan lide forudsigelighed og struktur, måske kedelig, seriøs, sætter arbejde og karriere højt, job er en stor del af identiteten.

Studiematch: Medicin kunne lyde oplagt, men alle ved, at lægehvervet er præget af en høj grad af uforudsigelighed. Nogen, der til gengæld elsker at forudsige fremtiden, er økonomer. Er du stenbuk, bør du læse cand.polit. og blive overvismand, inden du fylder 30.

Denne fredagsbar skal du crashe: Stenbukken passer godt sammen med den rolige jomfru eller den robuste tyr. Derfor kan du med fordel snige dig til Matematik eller Pædagogiks fredagsbar og imponere med dit høje ambitionsniveau.

Stenbuk med tilknytning til KU: Nobelprismodtager i Kemi Morten Meldal (2022) er, ikke overraskende, stenbuk. The sky is the limit, hvis du deler dette stjernetegn.

LÆS OGSÅ: Nobelprisvinder Morten Meldal: »Jeg kan love dig for, at det ikke altid er de bedste projekter, der bliver finansieret«

Vandbærer (21. januar-19. februar)

Kendetegn: Utraditionel, rebelsk, ønsker total frihed, går egne veje, visionær, finder på skøre og overraskende ting.

Studiematch: Intet. Du skal simpelthen ikke studere. En dag, når KU følger med tiden og opretter en bachelor i kønsstudier, kunne det godt være noget for vandbæreren, eftersom den uddannelse åbner lige præcis nul døre til arbejdsmarkedet. Indtil da kunne Filosofi fungere som et alternativ, hvor du kan brillere med din forståelse for teorier og koncepter.

Denne fredagsbar skal du crashe: Selv om du ikke skal studere, kan du sagtens smide slæberne ind til en fredagsbar på campus. Lån et par briller af en ven – og så afsted. Vandbærerens perfekte match er de andre lufttegn, tvilling og vægt, så du kan måske få en vis romantisk succes på Statskundskab eller Jura.

Vandbærer med tilknytning til KU: Professor Judith Butler, der tidligere på året gæstede KU, er selvfølgelig vandbærer – Butlers revolutionerende forskning gør op med den binære kønsforståelse, hvilket ikke er overraskende, vandbærerens ønske om total frihed taget i betragtning.

LÆS OGSÅ: »Jeg føler simpelthen, jeg skal til rockkoncert«: Judith Butler besøgte KU

Fisk (20. februar-20. marts)

Kendetegn: Sensitiv, fantasifuld, sympatisk, kan lide det ukonkrete: musik, teater og eventyr. Ikke god til planlægning, kan virke forvirret, kaotisk og rodet.

Studiematch: Fisken er stjernernes fantasifulde og følsomme tegn, der typisk har et rigt indre liv. Derfor vil Psykologi være et godt valg for dig, der her vil kunne bruge din store empati og fem års studier (plus det løse) på at fortabe dig i andre menneskers dybder og få en pause fra dig selv.

Denne fredagsbar skal du crashe: Du passer godt sammen med krebsen, som du deler følelsesmæssigt vokabularium med. Søg derfor mod de lidt mere stille og rolige fredagsbarer, hvor du kan synke dybt ned i en hjørnesofa uden fjedre og tale om dine barndomstraumer hele natten.

Fisk med tilknytning til KU: Professor i formel filosofi Vincent Hendricks har brugt hele sit liv på at gruble – lige efter fiskens drømmende hjerte og kaotiske hjerne. Fiskens længsel efter at få en pause fra sig selv kan dog betyde, at ingen andre får det.

Vædder (21. marts-20. april)

Kendetegn: Modig, initiativrig, tålmodig, viljestærk, stor gennemslagskraft, handlingsorienteret, fuld af energi.

Studiematch: Vædderen er et ildtegn, og du har rigtignok krudt i røven. Du skal have et job på et bureau med fleksible arbejdspladser, hvor du ikke formummer ved et hævesænkebord. Gerne en stilling med mulighed for at råbe lidt ad andre. Hvis du har valgt universitetsvejen i stedet for militæret, vil idræt være dit perfekte match.

Denne fredagsbar skal du crashe: Som vædder elsker du dig selv og derfor også andre væddere. Derfor skal du ikke løbe langt væk fra din egen fredagsbar på Idræt. Til gengæld bør du ile videre til alle aktiviteter, KU studenteridræt udbyder, hvor du helt sikkert kan konkurrere med nogen – måske er din næste kæreste den person, du vinder over i havsvømning?

Fisk med tilknytning til KU: Regenten er naturligvis vædder. Måske ville Dronning Margrethe ikke være droppet ud af studiet, hvis hun havde valgt idræt i stedet for arkæologi? Hun kan stadig nå det, nu hvor hun har kvittet smøgerne.

Tyr (21. april-21. maj)

Kendetegn: Rolig, tryghedssøgende, tålmodig, robust, vedholdende, god til at bevare roen i hektiske situationer.

Soltegn, månetegn og ascendant

I astrologien er sol, måne og ascendant the big three, der repræsenterer din indre kerne og personlighed, dit følelsesliv, og hvordan andre mennesker ser dig. De tre ting i sammenhæng siger mere om din personlighed end soltegnet alene.

Studiematch: Som tyr elsker du materielle goder og alt, hvad der er smukt. Du er nonstop optaget af at optimere dine omgivelser, og det må gerne koste. Hvis du har naturvidenskabelige aspirationer, kan du omsætte din sans for god smag til en bachelor i fødevarer og ernæring. Hvis du er fuldtonet æstetiker, skal du læse kunsthistorie, hvor du kan få mættet din sult efter det perfekte stilleben.

Denne fredagsbar skal du crashe: Du er voldsomt passioneret, og derfor skal du finde en skorpion, der deler din hang til intensitet. Skorpionen er helt sikkert at finde et sted på KUA til any given fredagsbar på HUM.

Tyr med tilknytning til KU: Digter Caspar Eric, der er alumne fra Litteraturvidenskab, har brugt sin sikre sans til at skrive ’handicapdigte’ af en kvalitet, der var så høj, at digtsamlingen udløste Prins Henrik Prisen 2023.

LÆS OGSÅ: Caspar Eric skrev digte til eksamenssekretæren: »Jeg bliver altid venner med TAP’erne«

Tvilling (22. maj-21. juni)

Kendetegn: Social, nysgerrig, åbenmundet, livlig, opdateret om alt, daglig avislæser, tørster efter nyheder, er en god debattør, begejstres let, men mister hurtigt interessen igen.

Studiematch: Tvillingen får stillet sin nysgerrighed ved at tjekke X flere gange dagligt, og det perfekte studiematch er selvfølgelig statskundskab. Her vil du møde ligesindede, der også elsker at debattere og skamride deres kæpheste om tidens varme kartofler. Studiet er kendt for ikke at gå i dybden med noget som helst, men uddanne rene generalister. Og det er du i sandhed som tvilling.

Denne fredagsbar skal du crashe: I kraft af din omstillingsparathed er du kompatibel med mange forskellige stjernetegn. Du snakker meget og vil blive forelsket i en, der enten snakker endnu mere eller synes, det er vildt spændende at høre på dig. Tag derfor til psykologernes fredagsbar og find dig en fisk, der med glæde vil lytte til dine tirader.

Tvilling med tilknytning til KU: Professorerne Eske og Rane Willerslev er ikke overraskende tvillinger – excentriske og kaotiske. Det, vi bedst ved om dem, er, at de er gode til at snakke.

LÆS OGSÅ: Eske Willerslev: »Københavns Universitet kan blive verdens bedste med få, enkle midler«

Krebs (22. juni-22. juli)

Kendetegn: Følsom og omsorgsfuld, elsker familie, sætter pris på nærhed og tryghed, elsker traditioner og højtider.

Studiematch: Krebsen er kendt for at have en god hukommelse. Dét, kombineret med evnen til nogle gange at sidde fast i gamle mønstre, gør Teologi til det perfekte match for dig. Krebsen kan lide at være i centrum og tage styring, og den trang kan du få stillet hver søndag på prædikestolen, efter du har læst seks år på uddannelsen og efteruddannet dig til præst.

Denne fredagsbar skal du crashe: Vandtegn passer med vandtegn, men hvis du vil udfordres lidt, skal du finde et jordtegn. Tag til en fredagsbar på Kommunehospitalet, hvor alle dem med benene solidt plantet i jorden holder til – eller tag toget helt op til Skovskolen i Nødebo og hook op med en tyr. Timber!

Krebs med tilknytning til KU: Journalist og cand.mag. i litteraturvidenskab Lotte Folke Kaarsholm er en klassisk krebs, der med sin evne til at holde snuden i sporet og hjertet varmt styrer debatterne i Politiken, ligesom hun tidligere har delt sol og vind lige som vært i Deadline.

LÆS OGSÅ: Lotte Folke: »Jeg har meget lidt tålmodighed med forskere, der synes, journalister er dumme, når vi stiller simple spørgsmål«

Løve (23. juli-23. august)

Kendetegn: Stærk, selvbevidst, varm, viser ingen svagheder, humoristisk, kreativ, lidenskabelig og generøs med sine følelser. Kan lide at være i centrum, vil anerkendes, er til fest og farver.

Studiematch: Enhver løve kan finde ud af at lave en entré. Det kan endda være, at du med vilje er begyndt på det forkerte studie for at kunne skifte til et nyt midt i semestret, så du kan komme fashionably late og være det nye kød. Teater- og performancestudier er selvfølgelig dit perfekte match, så du kan skabe dig hver dag.

Denne fredagsbar skal du crashe: Løven er en distanceblænder, så i stedet for at bruge tid på at tage til fredagsbar, hvor du er nødt til at snakke med andre, så meld dig til en revy, få hovedrollen og forvent en masse beskeder i din DM bagefter.

Løve med tilknytning til KU: KU’s direktør Søren Munk Skydsgaard er løve. Klassisk løve at ville være direktør for landets største og bedste universitet.

LÆS OGSÅ: Ny direktør: »Jeg er stolt af, at jeg har fået KU som rygmærke«

Jomfru (24. august-23. september)

Kendetegn: Velforberedt, arbejdsom, forsigtig, logisk sans, ordenssans. Kan virke kølig, nøgtern, fornuftig.

Studiematch: Jomfruen er med sin ordenssans en gevinst for enhver læsegruppe, hvor du med din sans for planlægning hurtigt får styr på det hele med Google Calendar. På Matematik vil din overdrevne fornuft endelig blive værdsat. Derfor er det dit perfekte studiematch. Dog må du forberede dig på, at man ikke altid kan gennemskue, hvor ligningerne ender.

Denne fredagsbar skal du crashe: Det med at drikke sig fra sans og samling er ikke noget for den kontrollerede jomfru. I stedet skal du crashe de psykologistuderendes café Hippocampus på CSS til et brætspil, så din logiske og strategiske sans kan få den opmærksomhed, den fortjener.

Jomfru med tilknytning til KU: Ifølge KU-alumne og dommerfuldmægtig Nina Palesa Bonde handler jura om at udvise rettidig omhu, argumentere og regulere samfundet. Tre jomfrunalske kardinaldyder.

LÆS OGSÅ: Nina Palesa Bonde: »Skulle jeg læse jura og tage gældsvejen, eller skulle jeg blive butikschef i Jysk, så der var løn i morgen?«

Vægt (24. september-23. oktober)

Kendetegn: Konfliktsky, venlig, høflig, social, meget interesseret i andre mennesker, kan lide relationer, vil gerne skabe balance.

Studiematch: Vægten er idealist, og der er en grund til, at dens symbol også er billedet på retfærdighed. Derfor skal du læse jura, så du kan bruge din store retfærdighedssans og trang til at vurdere, om du får lige så meget, som du giver, til at dømme andre efter dansk lov.

Denne fredagsbar skal du crashe: Vægtens udkårne er den rebelske vandbærer. Så måske skal du kigge uden for universitetet for at finde dit rette match? Vi foreslår en tur til Ungdomshuset på Dortheavej.

Vægt med tilknytning til KU: Rektor for KU Henrik C. Wegener er vægt, og sjovt nok betyder Wegener (måske) vægt på tysk. Godt for os. Der er faktisk en vægt i rektors slægts våbenskjold (sådan et har jo enhver slægt med respekt for sig selv). Vægten er slet og ret et stærkt administratortegn.

LÆS OGSÅ: Henrik C. Wegener: Som rektor skal man ikke være bleg for at stå i lort til halsen

Skorpion (24. oktober-23. november)

Kendetegn: Intens, følsom, lidenskabelig, kan være dømmende, vægelsindet, enspænder, har en hård skal, men en åh-så-blød kerne.

Studiematch: Du er nysgerrig af natur og kan lide at grave dig helt ned i de dybeste lag af alting. Skorpionen er god til at fordybe sig, og derfor skal du studere Litteraturvidenskab. Du kan ikke så godt lide autoriteter, så i stedet for at finde et studie, hvor undervisningen er det vigtigste, så find ét, hvor du kan styre din egen tid og selv være ansvarlig for at få styr på (dit alternative) pensum.

Denne fredagsbar skal du crashe: Skorpionen har en stærk personlighed og kan lide at være leder. Derfor skal du finde et blødt vandtegn som fisk eller krebs, der er mere fleksible. Bliv på fredagsbaren på KUA, hvor du kan finde en anden humanist, du kan tryne.

Skorpion med tilknytning til KU: Suzanne Brøgger er en klassisk lidenskabelig skorpion, der synes, at et åndløst samfund er lige til at skrotte. Hun begyndte at skrive sine egne bøger, da hun læste russisk på KU og droppede ud. Meget skorpionsk at fortabe sig i sit eget indre, rige liv.

LÆS OGSÅ: Suzanne Brøgger: »Jeg var jo ikke Suzanne Brøgger dengang. Eller jo. Måske var jeg«

Skytte (24. november-21. december)

Kendetegn: Legesyg, intelligent, en eventyrer, elsker at rejse og udforske andre kulturer, religioner og natur.

Studiematch: Skytten sigter altid efter stjernerne og vil opdage nye verdener. Vi ved, at de humanistiske uddannelser på KU, der måske bliver lukket på grund af høj arbejdsløshed, inden årtiet er omme (RIP), ikke afskrækker en skytte, der er målrettet og altid klarer sig på trods. Selv med en bachelor i Asienstudier eller Mellemøstens sprog skal du nok lykkes med både at få stillet din eventyrlyst og få en flyvende karriere.

Denne fredagsbar skal du crashe: Alle elsker at være i nærheden af skytten, så måske skal du bare få dig en tjans bag baren, så du får en lang kø af smigrende beundrere. Du matcher med andre ildtegn, så find en person, der får lige så meget opmærksomhed som dig selv.

Skytte med tilknytning til KU: Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har læst hele sin bachelor i moderne litteratur i udlandet og er alligevel endt som minister for forskning. Klassisk skytte!

LÆS OGSÅ: Stort portrætinterview med Christina Egelund i den nye udgave af Uniavisen på tryk – find bladet i en stander på campus nær dig.

Seneste