Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
Section
For 200 år siden skete en banebrydende opdagelse på dansk jord: H.C. Ørsted opdagede elektromagnetismen. I den anledning er der en ny udstilling i Rundetårn, og den formår at formidle naturvidenskab til et bredt publikum. Lige i H.C. Ørsteds ånd.
Uanset om du er til Umuts kødgryder, asiatisk Michelin-mad eller at sanke et vegetarisk festmåltid, er der noget at finde i Uniavisens coronakøkken. Da universitetet lukkede ned, bad vi gode kokke dele gode opskrifter. Kravene var, at de skulle være top-lækre og top-billige – til gengæld måtte det gerne tage al tid i verden at tilberede dem. Se dem her.
Nedlukningen har efterladt mange med presset økonomi og/eller alt for meget tid derhjemme. Derfor har vi spurgt nogle af de kokke, vi er fans af, hvordan man får gang i gryderne for småpenge og al tid i verden. Denne gang er vi i køkkenet med Torsten Vildgaard, der deler tips til en middag både med og uden kød.
Nedlukningen har efterladt mange med presset økonomi og/eller alt for meget tid derhjemme. Derfor har vi spurgt nogle af de kokke, vi er fans af, hvordan man får gang i gryderne for småpenge og al tid i verden. Denne gang skal vi peppe en sørgelig grøntsagsskuffe op til en vinder-stir fry med kimchee.
Den nye særudstilling på Statens Naturhistoriske Museum har en sort Tyrannosaurus rex som slagnummer. Selv hvis man, som Uniavisens udsendte, synes, at fossiler er søvndyssende, rammer denne dino som en knytnæve i maven.
Nedlukningen har efterladt mange med presset økonomi og/eller alt for meget tid derhjemme. Derfor har vi spurgt nogle af de kokke, vi er fans af, hvordan man får gang i gryderne for småpenge og al tid i verden. Denne gang skal vi ud og samle vores egne urter og blomster.
Corona-nedlukningen har efterladt mange med presset økonomi og/eller alt for meget tid derhjemme. Derfor har vi spurgt nogle af de kokke, vi er fans af, hvordan man får gang i gryderne for småpenge og al tid i verden. Mads Battefeld er anden mand bag gryderne.
Her er fire studerende, der ikke har haft det hårdt under coronakrisen overhovedet. Til opmuntring.
Corona-nedlukningen har efterladt mange med presset økonomi og/eller alt for meget tid derhjemme. Derfor har vi spurgt nogle af de kokke, vi er fans af, hvordan man får gang i gryderne for småpenge og al tid i verden. Umut Sakarya er første mand bag, selvfølgelig, kødgryderne.
Trænger du til en pause fra skærmen? Vi har allieret os med caféer og boghandlere fra Nordvest til Amager, så du kan få en dejlig fysisk udgave af Uniavisen i hænderne. Se listen her.