Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
Section
Professor i ferskvandsbiologi ved KU Kirsten Seestern Christoffersen har en riffel på ryggen, når hun tager studerende med på felttur i Grønland og på Svalbard i Nordnorge. Mod klimaforandringerne kan våbnet dog intet stille op.
For første gang nogensinde har mere end 25 procent af verdens bedst rangerede universiteter en kvindelig rektor
I Kyiv bemærker studerende, at det tynder ud i antallet af medstuderendes ansigter til onlineforelæsningerne. Spørgsmålet er, hvordan man hjælper de unge ukrainere, der har søgt tilflugt i udlandet, uden at skade Ukraines fremtid.
De forskere, der ikke er flygtet, publicerer mindre – og dårligere – videnskab. Uniavisen har besøgt et fakultet i Kyiv med forelæsningssal i et beskyttelsesrum, gallerivæg over studerende i krig og en dekan, der holder snor i de kollegaer, der er rejst.
Østeuropa har haft et tumultarisk år med opbrudte samarbejder og hjemsendte udvekslingsstuderende, men samtidig har studiemiljøet blomstret, fortæller den tidligere uddannelsesleder Tine Roesen.
Efter afsløring af kontrakter med krav om loyalitet til styret, har KU sat optaget af kinesiske studerende på hold. Xin Qian er ph.d.-studerende på KU og har en loyalitetskontrakt med hjemmefra. Han ærgrer sig over universitetets beslutning.
Der skal tages et opgør med den måde, vi taler om mennesker med funktionsnedsættelser på. Det mener den norske sprogforsker og professor i sociologi Jan Grue, der selv har muskelsvind.
Vidtrækkende protester og en national strejke ruller ind over Iran. Onsdag faldt det sammen med De studerendes dag, hvor iranske studerende hvert år protesterer. I år med en særlig kraft der rakte helt til Københavns Universitet og Christiansborg.
Studerende i Iran holder liv i protesterne, og Iran har en lang tradition for, at studerende har været med til at skubbe til magthavere, fortæller Emil Vatani, der selv er medarrangør af støttearrangement i Danmark.
Fodboldfans og verdenssamfundet står i lidt af et dilemma, når VM løber af stablen i Qatar. Nytter det at lade være med at se kampene? Uniavisen har bedt lektor i statskundskab Jens Ladefoged vurdere begivenheden, der handler om meget mere end bare fodbold.