Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
Dannelse skabes via kroppen og den konkrete erfaring. Så sanserne må i spil, når vi skal lære om verden, argumenterer professor Hans Bonde, som giver nogle anvisninger til, hvordan det kan ske.
Erik Kjær Pedersen udviklede som institutleder med grænseløst engagement det matematiske miljø i København, og hans indsats vil være til varig gavn for forskere og studerende, skriver professor og tæt samarbejdspartner i dette mindeord.
Syv ud af ni uddannelser med ledige pladser på Københavns Universitet finder man på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet.
Et rekordhøjt ansøgertal har ført til flere optagne på næsten alle fakulteter på Københavns Universitet. Igen i år er størstedelen af de nye studerende kvinder.
De højeste adgangskvotienter er markant lavere end sidste år, sandsynligvis fordi studerende ikke længere får en bonus for at starte hurtigt på studiet.
Prisstigninger er kommet uanmeldt og for sent, siger studerende.
Blot fire ud af 34 humanistiske uddannelser har flest mandlige ansøgere, og samtlige sundhedsfaglige uddannelser tiltrækker flest kvinder. »Det vil være helt oplagt, at vi arbejder mod at tiltrække kvinder til naturvidenskabelige uddannelser og mænd til de humanistiske,« siger vicedirektør.
Hvordan ser en studiestart ud, når en pandemi er i gang? Tutorerne er ved at være klar til at tage imod de nye kuld studerende, som kan se frem til en alternativ studiestart. Vi har talt med to af dem.
For 200 år siden skete en banebrydende opdagelse på dansk jord: H.C. Ørsted opdagede elektromagnetismen. I den anledning er der en ny udstilling i Rundetårn, og den formår at formidle naturvidenskab til et bredt publikum. Lige i H.C. Ørsteds ånd.
Uanset om du er til Umuts kødgryder, asiatisk Michelin-mad eller at sanke et vegetarisk festmåltid, er der noget at finde i Uniavisens coronakøkken. Da universitetet lukkede ned, bad vi gode kokke dele gode opskrifter. Kravene var, at de skulle være top-lækre og top-billige – til gengæld måtte det gerne tage al tid i verden at tilberede dem. Se dem her.