Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Velkommen til Københavns Universitet: Her er fire vigtige datoer, du skal kende

Studiestart 2020 — Her er fire datoer, som er gode at huske, hvis du vil have den bedste start på dit nye uniliv.

Tillykke, hvis du er en af dem, der er blevet tilbudt en plads på Danmarks største universitet! Inden du begynder dit nye liv som universitetsstuderende, er der nogle datoer, du helt sikkert gerne vil have styr på. Vi guider dig igennem de vigtigste for studiestart 2020.

2. august: Husk at takke ja til studiepladsen!

Allerførst er det (selvsagt) ret vigtigt at sige ja tak til den studie- eller standbyplads, du er blevet tilbudt. Når du får besked om optagelse, skal pladsen nemlig som oftest bekræftes, inden du reelt bliver indskrevet på Københavns Universitet. Kommer det som en overraskelse, er det måske en god idé at læse mailen med svar på din ansøgning igen.

LÆS OGSÅ: Optag, afslag, standby: Det skal du gøre, når du får svar på din ansøgning

Du har kun seks dages betænkningstid, så er du helt sikker på dit uddannelsesvalg, så skynd dig ind og bekræft pladsen på Mit KU, så snart du bliver tilbudt pladsen. Det skal ske inden 2. august, ellers sidder du i saksen.

21. august: Tryk rektor i hånden … forestil dig, at du trykker rektor i hånden!

Der er tradition for, at Københavns Universitet byder officielt velkommen en eftermiddag i august på Frue Plads i Indre By til den såkaldte immatrikulationsfest. Her plejer den kappeklædte rektor blandt andet at holde tale og hilse på hver enkelt nye studerende med et godt gammeldags håndtryk. Håndtrykket er (naturligvis) aflyst i år, men arrangementet består, bare i en lidt anden form.

Hvordan Københavns Universitet planlægger at videreformidle den helt rigtige immatrikulationsstemning online bliver spændende at se

I år er rektoratet nemlig nødt til at være med på noden, når Københavns Universitet holder immatrikulationsfest online. Indtil videre ved vi, at rektor stadig vil holde sin velkomsttale i den ikoniske festsal, stand-up’eren Mikkel Rask er vært, og den danske popdronning Jada vil spille koncert.

Der plejer at være big band, kormusik og lidt lækkert (gratis!) til ganen, så hvordan Københavns Universitet planlægger at videreformidle den helt rigtige immatrikulationsstemning online bliver spændende at se. På universitets hjemmeside lover de, at »det bliver sjovt!«.

Følg med i løjerlighederne og gør dig klar til et virtuelt håndtryk den 21. august, når live-streamen går i luften på forsiden af ku.dk.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Studiestart 2020

Alt du skal vide

31. august: Nu begynder forelæsningerne

Dine institut- og fagtutorer har i de sidste uger af august forsøgt at klæde dig bedst på til dit nye uniliv. I uge 36, som begynder 31. august, er det ikke kun sommeren, der er forbi – introfester, navnelege og drukspil skal nu udskiftes med tunge fagbøger og stilhed på læsesalen (indtil første fredagsbar, naturligvis). Dit første semester på Københavns Universitet starter.

LÆS OGSÅ: Den store guide til læsesale i København

Det er dog ikke alle, der har første undervisningsgang i uge 36, og det er heller ikke sikkert, du har undervisning om mandagen. Tjek universitetets kursuskatalog: Find dit kursus, og få detaljer om tid og sted for kurset med linket under ‘se skema’ i højre side.

30. september: Husk at søge om SU

Som ny studerende på Københavns Universitet har du typisk ret til SU fra september, men statens penge går ikke automatisk ind på din konto, så du skal selv sørge for at søge om uddannelsesstøtte. Det kan du tidligst gøre en måned før den måned, du er berettiget til at få SU fra – altså kan du søge SU allerede fra den 1. august for at sikre dig SU fra september.

Hvis du ikke vil snydes for septembermåneds sikkert nødvendige støttekroner, skal du søge om SU senest den 30. september. Frem med NemID og søg via MinSU.

LÆS OGSÅ: Den lille SU-guide

… Og så er der alle de datoer i studiestarten, som er forskellige fra fag til fag. Herunder introdage, fester og meget andet godt. Du kan finde de datoer, der er relevante for netop dig, under dit fag på uddannelsessiderne på Københavns Universitets hjemmeside.

Følg Uniavisen på Facebook

Find os her

Seneste