Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Velkommen til Københavns Universitet: Her er fem vigtige datoer, du skal kende

Studiestart — Her er fem datoer, som er gode at huske, hvis du vil have den bedste start på dit nye uniliv.

Tillykke, hvis du er en af dem, der er blevet tilbudt en plads på Danmarks største universitet! Inden du begynder dit nye liv som universitetsstuderende, er der nogle datoer, du helt sikkert gerne vil have styr på.

31. juli: Husk at takke ja til studiepladsen!

Allerførst er det (selvsagt) ret vigtigt at sige ja tak til den studie- eller standbyplads, du er blevet tilbudt. Når du får besked om optagelse, skal pladsen nemlig som oftest bekræftes, inden du reelt bliver indskrevet på Københavns Universitet. Kommer det som en overraskelse, er det måske en god idé at læse mailen med svar på din ansøgning igen.

LÆS OGSÅ: Optag, afslag, standby: Det skal du gøre, når du får svar på din ansøgning

Du har kun seks dages betænkningstid, så er du helt sikker på dit uddannelsesvalg, så skynd dig ind og bekræft pladsen på Mit KU, så snart du bliver tilbudt pladsen. Det skal ske inden den 31. juli, ellers sidder du i saksen.

15. august: Tag til Studenterrådets rusarrangement

Når du har sagt ja til pladsen og er så edderspændt på at starte på din uddannelse og møde dine nye studiekammerater, så har Studenterådet din ryg.

Torsdag den 15. august inviterer Studenterrådet nemlig til deres årlige rusarrangement, hvor nye studerende fra hele universitetet samles på Søndre Campus på Islands Brygge til ryste-sammen-lege arrangeret af deres respektive tutorer og velkomsttaler af blandt andet prorektoren ved Københavns Universitet, Bente Stallknecht. Arrangementet starter klokken 17.

LÆS OGSÅ: Sådan forbereder tutorerne sig på at møde dig

Der er sørget for DJ, kolde fadøl og sodavand fra klokken 20, og er du en af de friske, kan du tage videre til efterfesten i Studenterhusets lokaler i Købmagergade og feste med dine nye bedste venner, indtil solen står op.

30. august: Tryk rektor i hånden

Københavns Universitet byder officielt velkommen på Frue Plads i Indre By fredag den 30. august, når den årlige indskrivningstradition, immatrikulationen, finder sted. Her kan du endelig få lov at trykke den, i dagens anledning, kappeklædte rektor på Københavns Universitet, Henrik Wegener, i hånden, hvilket du jo naturligvis altid har drømt om. Tip: Hold dig til, hvis du vil røre ved rektor, du kan hurtigt komme til at udveksle håndsved med prorektoren i stedet.

Til immatrikulationsfesten er der som regel god stemning, live musik og lidt lækkert (gratis!) til ganen

Inden vi når så langt, er der immatrikulationsseance (nej, det er faktisk ikke Hogwarts, du skal studere på, selv om man kunne tro det), hvor rektor holder tale, og mandskoret Studentersangerne synger “Hellige Flamme” (bare for at blive i Harry Potter-universet). Til immatrikulationsfesten er der som regel god stemning, live musik og lidt lækkert (gratis!) til ganen.

Efter mødet med universitetets overhoved inviterer Studenterhuset endnu engang til natteroderi. Her kan du jo passende tale med dine nye medstuderende om den sindsoprivende oplevelse, I netop har haft sammen.

Se programmet for dagen, og læs mere om din særlige billet til arrangementet her.

Studiestart 2019

Alt du skal vide

2. september: Nu begynder forelæsningerne

Dine institut- og fagtutorer har i de sidste uger af august forsøgt at klæde dig bedst på til dit nye uniliv. I uge 36, som begynder mandag den 2. september, er det ikke kun sommeren, der er forbi – introfester, navnelege og drukspil skal nu udskiftes med tunge fagbøger og stilhed på læsesalen (indtil første fredagsbar, naturligvis). Dit første semester på Københavns Universitet starter.

LÆS OGSÅ: Den store guide til læsesale i København

Det er dog ikke alle, der har første undervisningsgang i uge 36, og det er heller ikke sikkert, du har undervisning om mandagen. Tjek universitetets kursuskatalog: Find dit kursus, og få detaljer om tid og sted for kurset med linket under ‘se skema’ i højre side.

30. september: Husk at søge om SU

Som ny studerende på Københavns Universitet har du typisk ret til SU fra september, men statens penge går ikke automatisk ind på din konto, så du skal selv sørge for at søge om uddannelsesstøtte. Det kan du tidligst gøre en måned før den måned, du er berettiget til at få SU fra – altså kan du søge SU allerede fra den 1. august for at sikre dig SU fra september.

Hvis du ikke vil snydes for septembermåneds sikkert nødvendige støttekroner, skal du søge om SU senest den 30. september. Frem med NemID og søg via MinSU.

LÆS OGSÅ: Den lille SU-guide

… Og så er der alle de datoer i studiestarten, som er forskellige fra fag til fag. Herunder rustur, introuger, fester og meget andet godt. Du kan finde de datoer, der er relevante for netop dig, under dit fag på uddannelsessiderne på Københavns Universitets hjemmeside.

Følg Uniavisen på Facebook

Find os her
# Skriv kommentar
Del

Deltag i debatten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste