Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Guide: Kultur i København til studiepris

Studierabat — Det er ikke umuligt at få sit daglige kulturfix til overkommelige priser i København. Tværtimod kan du med dit studiekort ved hånden få gode rabatter, når du vil ud og høste oplevelser i hovedstaden.

En SU rækker sjældent til hyppige storbyrejser i udlandet eller fine restaurantbesøg. Studierabat er din vej til et kulturelt uniliv, og der er heldigvis et bredt udvalg af oplevelser i Københavns egne gader, som du med dit studiekort i hånden kan få for en skilling.

Medlemspris og swing på Studenterhuset

I Købmagergade 52, lige ved Rundetårn, ligger Københavns Universitets samlende studenterbar og -café, Studenterhuset. Her er der både læsero og caféstemning i dagtimerne og fester og livemusik om aftenen. Bag baren står frivillige, typisk udvekslingsstuderende, og serverer alt fra latte og blåbærmuffins til parisertoasts og specialøl.

Alle studerende på Københavns Universitet får seriøse rabatter ved fremvisning af studiekort

Som studerende på Københavns Universitet er man automatisk medlem af Studenterhuset og får en flot studierabat ved fremvisning af studiekort. En øl koster fx 27 kr. for medlemmer og 37 for andre gæster. Desuden afholder Studenterhuset en masse spændende arrangementer. Hver tirsdag aften kan du fx kridte danseskoene og lære swingdansens grundtrin. Helt gratis.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Se filmklassikere med studierabat i Cinemateket

I Gothersgade ligger Cinemateket, der er en del af Det Danske Filminstitut. Her vises både nye film og gamle klassikere. En billet koster normalt 80 kroner, men ved fremvisning af dit studiekort, får du 10 kroner i studierabat.

Er du en ekstraordinært filmglad, kan du blive medlem af Cinemateket og få op til 40 procent i rabat på almindelige forestillinger (så du kan se film for en flad halvtredser) og blandt andet få en ledsager med til medlemspris. Medlemsprisen for studerende er blot 195 kroner for et år, mens andre skal betale op imod 275 kroner. Læs mere om Cinemateket, og se programmet for 2020 her.

Drik kaffen hos Zaggis

I Frederiksborgsgade 43 ligger en perle. På Café Zaggis er baristakaffen ikke bare god, den er også billig og kommer ovenikøbet med kærlighed i mælkeskummet. Og det er ikke kun de studerende, der kan nyde godt af de studievenlige priser. Alt koster 20 kroner. Punktum. Både lækre kager, paninier og forskellige varme og kolde drikke, som du kan tage med på dit gåtur rundt om Københavns smukke søer. Dronning Louises Bro ligger blot et stenkast fra caféen, og her holder halvdelen af byens unge som bekendt til om sommeren, så der er altid noget spændende at kigge på.

LÆS OGSÅ: Test af kaffe på campus: Den gode, den onde og den der smager af tjære

Kaffe - Hos Zaggis Café i Frederiksborggade koster din latte 20 kroner. Og det gør din tunsandwich også. Og det stykke kage, du skal have til dessert.
billede: Zaggis Café
Søerne - Zaggis Café ligger lige ved Dronning Louises Bro, så det er nærliggende at købe kaffen to go og gå rundt om søerne.
billede: Zaggis Café

Se DR’s kor og orkestre i Koncerthuset

I Koncerthuset kan du nyde godt af studierabat på de fleste koncerter med Danmarks Radios kor og orkestre, hvis du er under 30 vel at mærke. Er du studerende og fyldt 30, hjælper dit studiekort dig desværre ikke, selv om du ligesom dine yngre medstuderende lever af en SU (diskrimination, DR?).

Se DR Koncerthusets 2020-kalender her, klik på billetkøb til den koncert du gerne vil til. Når du vælger et sæde i salen, og der popper en boks med et U30-tilbud op, så kan du få billetten for halv pris. Rabatordningen gælder udvalgte koncerter, både med danske og internationale kunstnere. Du har næsten ikke råd til at lade være.

Få billig motion svømmehallen

Drop fitnesscentre – for 455 kroner (!) kan du som studerende få et årskort til alle (!) svømmehaller i Københavns Kommune. Et lignende årskort koster normalt det dobbelte. Det betyder, at du kan svømme alle ugens hverdage et helt år i den svømmehal, der er tættest på dig.

For 455 kroner kan du som studerende få et årskort til alle svømmehaller i Københavns Kommune

Studerer du på Søndre Campus kan du passende tage en svømmetur i den tætvedliggende Frankrigsgade Svømmehal inden forelæsning, og når du tager hjem, lad os sige du bor på Vesterbro, om eftermiddagen, kan du svinge forbi Vesterbro Svømmehal.

Det eneste du skal være opmærksom på er, at du kun må svømme i det, der hedder ‘grøn tid’, dvs. fra svømmehallens åbningstid og til kl. 15.

Copenhagen Contemporary: International samtidskunst

I en gammel svejsehal på Refshaleøen ligger Copenhagen Contemporary (CC): »Københavns internationale kunstcenter«, som det beskrives på udstillingsstedets hjemmeside. Som et af Skandinaviens største udstillingssteder for samtidskunst, har Copenhagen Contemporary siden 2016 haft udstillinger med fx Yoko Ono, Bruce Nauman og Ragnar Kjartansson.

Kunst - Kahlil Josephs værk 'BLKNWS', der er en del af udstillingen In Focus: Statements, der kan opleves frem til januar på Copenhagen Contemporary.
billede: David Stjernholm
Musik - Du finder Bartof Station lige ved Frederiksberg Metro, lige ved siden af Wagamama. Her kan man nyde en specialøl i solen og høre koncerter om aftenen.
billede: Roxanna Blue Neveu

Lige nu kan du, frem til 30. december se udstillingen In Focus: Statements, der præsenterer en række politiske værker af forskellige internationale kunstnere, som kommenterer på aktuelle emner i vores globale samfund i dag, blandt andet corona-pandemien, Black Live Matter-bevægelsen og USA’s kommende præsidentvalg.

FØLG UNIAVISEN PÅ FACEBOOK

Som studerende kan du besøge stedet og se deres aktuelle udstillinger for en entré på 65 kroner. En almindelig entré koster 100 kroner. Et årskort koster 125 kroner for studerende mellem 18 og 27 år. Copenhagen Contemporary ligger på Refshalevej 173A.

Musik, comedy og specialøl på Bartof Café

Studerer du på Frederiksberg Campus, er det nærliggende at kigge forbi Bartof Café på Nordre Fasanvej eller lillesøsteren Bartof Station, der ligger lige ved Frederiksberg Metro. Her tilbydes 10 procent studierabat på deres sortiment, der blandt andet består af alsidige specialøl fra mikrobryggerier som Herslev og Skands, for ikke at glemme deres særlige knaldrøde jordbær-hvedeøl.

Hver tirsdag kan du desuden få et godt grin på Bartof Café, når der er gratis comedy

Caféerne har også små køkkener med enkle retter, og i aftentimerne er der som oftest live musik i alverdens genrer. Hver tirsdag kan du desuden få et godt grin på Bartof Café, når der er gratis comedy. Og det er altså navne som Frank Hvam, Mick Øgendahl og Christian Fuhlendorff, der blandt andre lægger vej forbi den særlige café på tirsdage.

Få avis til halv pris

Mange medier giver 50 procent rabat til unge under 30 eller studerende.

For 149 kroner om måneden kan udeboende under 30 bryde igennem betalingsmuren til hos Politiken, og samme gruppe kan læse med hos Berlingske for 94,50 kroner om måneden.

Studerende kan få digital adgang hos Information for 105 kroner om måneden, og på Zetland skal du slippe 64,5 kroner per måned.

Pssst … Uniavisens uafhængige journalistik kan du altid tilgå helt og kvit.

LÆS OGSÅ: Din læseguide til magasiner på campus

Seneste