Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Guide: Kultur i København til studiepris

Rabat — Det er ikke umuligt at få sit daglige kulturfix til overkommelige priser i København. Tværtimod kan du med dit studiekort ved hånden få gode rabatter, når du vil ud og høste oplevelser i hovedstaden.

En SU rækker sjældent til hyppige storbyrejser i udlandet eller fine restaurantbesøg. Ønsker du alligevel at leve et kulturelt uniliv, er der heldigvis et bredt udvalg af oplevelser i Københavns egne gader, som du med dit studiekort i hånden kan få for en skilling.

Medlemspris og swing på Studenterhuset

I Købmagergade 52, lige ved Rundetårn, ligger Københavns Universitets samlende studenterbar og -café, Studenterhuset. Her er der både læsero og caféstemning i dagtimerne og fester og livemusik om aftenen. Bag baren står frivillige, typisk udvekslingsstuderende, og serverer alt fra latte og blåbærmuffins til parisertoasts og specialøl.

Alle studerende på Københavns Universitet får seriøse rabatter ved fremvisning af studiekort

Som studerende på Københavns Universitet er man automatisk medlem af Studenterhuset og får seriøse flotte rabatter ved fremvisning af studiekort. En øl koster fx 27 kr. for medlemmer og 37 for andre gæster. Desuden afholder Studenterhuset en masse spændende arrangementer. Hver tirsdag aften kan du fx kridte danseskoene og lære swingdansens grundtrin. Helt gratis.

Se filmklassikere i Cinemateket

I Gothersgade ligger Cinemateket, der er en del af Det Danske Filminstitut. Her vises både nye film og gamle klassikere. En billet koster normalt 80 kr., men ved fremvisning af dit studiekort, får du 10 kr. i rabat.

Er du en ekstraordinært filmglad, kan du blive medlem af Cinemateket og få op til 40 procent i rabat på almindelige forestillinger, få en ledsager med til medlemspris og meget andet. Medlemsprisen for studerende er blot 195 kr., mens andre skal betale op imod 275 kr. Læs mere om Cinemateket, og se programmet for 2019 her.

Drik kaffen hos Zaggis

I Frederiksborgsgade 43 ligger en skjult perle. På Café Zaggis er baristakaffen ikke bare god, den er også billig og kommer ovenikøbet med kærlighed i mælkeskummet. Og det er ikke kun de studerende, der kan nyde godt af de studievenlige priser. Alt koster 15 kr. Punktum. Både lækre kager, paninis og forskellige varme og kolde drikke, som du kan tage med på dit gåtur rundt om Københavns smukke søer. Dronning Louises Bro ligger blot et stenkast fra caféen, og her holder halvdelen af byens unge som bekendt til om sommeren, så der er altid noget spændende at kigge på.

Kaffe - Hos Zaggis Café i Frederiksborggade koster din latte blot 15 kr. Og det gør din tunsandwich også. Og det stykke kage du også skal have.
billede: Zaggis Café
Søerne - Zaggis Café ligger lige ved Dronning Louises Bro, så det er nærliggende at købe kaffen to go og gå rundt om søerne.
billede: Zaggis Café

Se DR’s kor og orkestre i Koncerthuset

I Koncerthuset kan du nyde godt af rabat på de fleste koncerter med Danmarks Radios kor og orkestre, hvis du er under 30 vel at mærke. Er du studerende og fyldt 30, hjælper dit studiekort dig desværre ikke, selv om du ligesom dine yngre medstuderende lever af en SU (diskrimination, DR?).

Med rabatordningen U30, kan unge under 30 fx komme ind og se den legendariske guitarist John Scofield optræde med DR Big Band den 26. oktober for halvdelen af billettens pris. Du har ikke råd til at blive hjemme.

Få billig motion svømmehallen

Drop fitnesscentre – for 455 kr. (!) kan du som studerende få et årskort til alle (!) svømmehaller i Københavns Kommune. Et lignende årskort koster normalt det dobbelte. Det betyder, at du kan svømme alle ugens hverdage et helt år i den svømmehal, der er tættest på dig.

For 455 kr. kan du som studerende få et årskort til alle svømmehaller i Københavns Kommune

Studerer du på Søndre Campus kan du passende tage en svømmetur i den tætvedliggende Frankrigsgade Svømmehal inden forelæsning, og når du tager hjem, lad os sige du bor på Vesterbro, om eftermiddagen, kan du svinge forbi Vesterbro Svømmehal.

Det eneste du skal være opmærksom på er, at du kun må svømme i det, der hedder ‘grøn tid’, dvs. fra svømmehallens åbningstid og til kl. 15.

Copenhagen Contemporary: International samtidskunst

I en gammel svejsehal på Refshaleøen ligger Copenhagen Contemporary (CC): »Københavns internationale kunstcenter«, som det beskrives på udstillingsstedets hjemmeside. Som et af Skandinaviens største udstillingssteder for samtidskunst, har Copenhagen Contemporary siden 2016 haft udstillinger med fx Yoko Ono, Bruce Nauman og Ragnar Kjartansson.

Kunst - Kunstinstallation af svenske Jacob Dahlgren. Installationen hedder 'I, the world, things, life' og ses her på Norrköpings Konstmuseum, 2004. Se Dahlgrens udstilling på CC fra 24. august.
billede: Tedd Soost
Musik - Du finder Bartof Station lige ved Frederiksberg Metro, lige ved siden af Wagamama. Her kan man nyde en specialøl i solen og høre koncerter om aftenen.
billede: Roxanna Blue Neveu
Figurer - Der er altid noget at kigge på hos både Bartof Café og Bartof Station, for ejerne lider tydeligvis af samlermani.
billede: Bartof Station

I midten af august åbnes kunstcentres førstesal, der blandt andet byder på to stedsspecifikke udstillinger: ‘Art is life’ af svenske Jacob Dahlgren og ‘Eyescape’ af Christian Lemmerz og Lars Top-Galia fra bandet Sort Sol, og lige nu kan du blandt andet se udstillingen ‘Diversity is Real’, der samler to markante værker af den amerikanske filmskaber og performancekunstner Wu Tsang.

Som studerende kan du besøge stedet og se deres aktuelle udstillinger for en entré på 65 kr. En almindelig entré koster 90 kr. Copenhagen Contemporary ligger på Refshalevej 173A.

Musik, comedy og specialøl på Bartof Café

Studerer du på Frederiksberg Campus, er det nærliggende at kigge forbi Bartof Café på Nordre Fasanvej eller lillesøsteren Bartof Station, der ligger lige ved Frederiksberg Metro. Her tilbydes 10 procent studierabat på deres sortiment, der blandt andet består af alsidige specialøl fra mikrobryggerier som Herslev og Skands, for ikke at glemme deres særlige knaldrøde jordbær/hvedeøl.

Hver tirsdag kan du desuden få et godt grin på Bartof Café, når der er gratis comedy

Caféerne har også små køkkener med enkle retter, og i aftentimerne er der som oftest live musik i alverdens genrer. Hver tirsdag kan du desuden få et godt grin på Bartof Café, når der er gratis comedy. Og det er altså navne som Frank Hvam, Mick Øgendahl og Christian Fuhlendorff, der blandt andre lægger vej forbi den særlige café på tirsdage.

Få Information til halv pris

»Se grafikken og hør advarslerne: Så meget koster et lån med negativ rente«, skriver Politiken på deres hjemmeside den 5. august. Og man vil så gerne vide, hvad lånet koster, men man stoppes i sin nysgerrighed af en stor, grim betalingsmur. Her er løsningen: For 49 kr. om måneden kan du som ung under 30 (det er tilsyneladende ikke kun DR, der diskriminerer studerende over 30, men samtlige danske mediehuse) bryde igennem muren og finde svaret. Det er altså en rabat på 50 % på et abonnement til deres digitale avis. Det samme tilbyder Information (her er månedsprisen blot 105 kr.), Zetland (64,5 kr.) og Berlingske (49,5 kr.).

Pssst … Uniavisens uafhængige journalistik kan du altid tilgå helt og kvit.

# Skriv kommentar
Del

Deltag i debatten

Seneste