Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
Første skridt for det indre marked for uddannelse på KU er en fælles års- og skemastruktur der træder i kraft til september. Men der er stor forskel på hvor langt de forskellige fakulteter er med implementeringen. Og enkelte steder bliver der sandsynligvis aldrig tale om fuldstændig implementering
Der var ikke mange gode nyheder på KU's klimakongres i Bella Center. Til gengæld var der et rent allstar-hold af prominente klimaforskere til at præsentere de dystre fremtidsudsigter. Det er nu op til politikerne at reagere på den truende katastrofe, og det skal gå stærkt, lød en af konklusionerne
Fonden bag er gået i betalingsstandsning, men der arbejdes på en redningsplan så virksomheden kan drives videre. Studerende kan fortsat købe bøger
Hvad er forskningsfrihed værd hvis et fagområde kan nedlægges fordi det ikke passer ind i instituttets strategi? Det spørger forskere på Naturvidenskab efter at faget analytisk kemi er blevet sparet væk
Nedlæggelsen af analytisk kemi er et godt eksempel på at der er problemer med forskningsfriheden
Danmarks Forskningspolitiske Råd anbefaler at alle forskere får en grundbevilling så de har tid til at forfølge egne ideer af ren nysgerrighed. Målet er at sikre den frie forskning
Trods store ambitioner er regeringen langt fra at realisere målsætningerne om naturvidenskabelig forskning i verdensklasse
Kort efter Det Naturvidenskabelige Fakultet har været igennem en stor sparerunde hvor 70 stillinger skulle skæres væk, får fakultetet 200 millioner kroner fra Grundforskningsfonden og skal sandsynligvis ansætte nye folk. En perfekt illustration af problemerne med bevillings-systemet, mener tillidsfolk
SU'en blev fredet i regeringens skatteudspil, men det blotte forslag om nedskæringer pustede liv i den slumrende studenteraktivisme. Selv humanisterne fandt afspærringstapen og de grønne bannere frem, og kampen for SU'en lader til at have forenet en bred studenterbevægelse interessekamp
Syv studerende på Fødevarevidenskab har skrevet en kogebog der forener en stor kærlighed til mad med bred faglig viden om fødevarer. Udover en række gode opskrifter, får læseren svar på både elementære og mere kuriøse spørgsmål om råvarerne. Vi har talt med en af forfatterne, Mia Irene Kristensen